Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Studentii se angajeaza prea repede, iar din acest motiv renunta la studii

31 /Oct2016
Tags: studenti politehnica joburistudenti it jobit loc de munca

Vesti mai putin imbucuratoare despre studentii care aleg sa se angajeze inca din primii ani de facultate, avand in vedere ca acestia renunta la studii.

Salariile de peste 1000 de euro din IT pot atrage orice tanar care isi doreste sa fie pe picioarele sale, inca din timpul studentiei, dar ce se petrece cand acestia renunta la facultate, inca din primii doi ani de studiu?

Conform Mediafax, cu aceasta situatie se confrunta in special studentii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Timisoara, care nu mai au de gand sa-si continue studiile, dat fiind faptul ca reusesc sa castige venituri salariale mari.

De asemenea, si cei care aleg sa-si finalizeze studiile sunt angajati in domeniul in care au invatat inca din primele sase luni de la terminarea studiilor.

Companiile specializate in IT se plang din pricina crizei fortei de munca, dar prorectorul Universitatii Politehnica din Timisoara a declarat ca: "Cei care studiaza in domeniul IT isi gasesc un loc de munca imediat dupa ce sunt studenti ai universitatii noastre, unii chiar din primul an sau cel mult din al doilea an. (...) Numarul de absolventi in IT a crescut. Noi avem undeva la 120-150 de absolventi, dar mai sunt si absolventii de mastere, de doctorat, care sunt angajati in cadrul companiilor. Deci, acoperim inspre 200 de specialisti anual in acest domeniu"


Prorectorul Universitatii Politehnica a mai declarat ca toti absolventii care termina Facultatea de Automatica si Calculatoare reusesc sa se angajaze cu usurinta.

Iar aceasta situatie nu se petrece doar in Timisoara, ci in toate marile orase ale tarii, unde absolventii facultatilor de profil reusesc sa se angajeze, fara probleme, inca din facultate.

Singurii care se confrunta cu o criza de personal sunt cei din cadrul companiilor, care declara ca nu se pot extinde tocmai pentru ca nu gasesc oamenii potriviti. Desigur, tinerii incep sa aiba asteptari salariale mult mult prea mari, pe care firmele angajatoare nu au de gand sa le ofere, in special unui incepator. Asa ca, pentru a ajunge la un compromis, atat candidatii cat si angajatorii ar trebui sa ajunga la un consens in privinta remuneratiei.

Potrivit unor surse din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, companiile din domeniul IT le ofera studentilor salarii incepand de la 1.000 de euro, care se pot tripla, in cativa ani.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Studentii se angajeaza prea repede, iar din acest motiv renunta la studii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".