Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Generatiile noi vor sa aiba totul. Sunt specialistii HR cu adevarat pregatiti?

01 /Sep2017
Tags: contracte atipice de muncacim 2017

Flexibilitatea la locul de munca nu este nici pe departe un beneficiu doar pentru angajat. Dar cu siguranta este ceea ce isi doresc noile generatii.

Companiile de top stiu ca este important sa se concentreze pe modalitatile in care angajatii pot livra cele mai bune rezultate. Iar in era in care munca remote ia amploare, nici companiile romanesti nu pot sa ignore nevoia angajatilor de flexibilitate.


Generatiile noi vin cu o determinare fantastica de a avea totul. Vor sa avanseze rapid in cariera, dar cu siguranta nu se opresc aici. Vor sa vada lumea, sa traiasca experiente diverse si nu accepta sa lase pe mai tarziu ceea ce li se pare ca pot face doar cand sunt tineri. Sunt generatiile care nu mai pun atat de mult accentul pe a-si cumpara o casa si a avea acelasi loc de munca timp de 40 de ani. Acest lucru nu inseamna, totusi, ca nu pot lucra mult timp in acelasi loc, unde sa ofere idei inovatoare si rezultate excelente.

Tot ce isi doresc este ca angajatorul sa tina cont de nevoia lor de flexibilitate. Iar cadrul legal le permite celor doi sa se intalneasca la mijlocul drumului!

Asa ca, de ce sa nu luati in considerare contractele de munca atipice?

Va recomandam sa va informati temeinic in legatura cu ele si sa descoperiti cat pot fi de utile. Vestea buna este ca unul dintre cei mai buni specialisti in legislatia muncii a sintetizat deja toate informatiile utile pentru dumneavoastra intr-o singura lucrare: Contracte atipice de munca. (detalii complete aici >>)

Lucrarea va prezinta informatii complete despre aceste tipuri speciale de contracte, cu aspecte sensibile si cu exemple sugestive de situatii in care ele isi dovedesc eficienta.

Ce inseamna, mai exact, contracte “atipice” de munca?

1. Contractul de munca pe durata determinata
2. Contractul cu fractiune de norma
3. Contractul de munca temporara. Leasing-ul de personal
4. Contractul de munca la domiciliu si telemunca (...detalii aici >>)
5. Contractul de ucenicie si contractul de stagiu
6. Alte forme contractuale atipice din Europa, dar nereglementate inca in Romania

Lucrarea Contractele atipice de munca explica toate elementele care diferentiaza aceste contracte de contractul de munca standard.

Fiecare tip de contract este analizat prin raportare la cele mai recente reglementari in materie, la particularitatile fiscale si la aspectele de practica judecatoreasca identificate. (...detalii aici >>)

De asemenea, veti afla din lucrarea Contracte atipice de munca avantajele si dezavantajele optiunii pentru fiecare dintre contractele atipice. Fiecare capitol cuprinde, de asemenea, atat un model detaliat al contractului in discutie, cat si unele aspecte de drept comparat – fiind relevate abordarile esentiale din alte sisteme de drept.


Informatiile furnizate sunt preponderent juridice, dar ele sunt insotite si de analize economice si de management al resurselor umane. Va veti forma o imagine de ansamblu asupra noilor tipologii contractuale si astfel veti lua cele mai bune decizii!

 

Vedeti aici toate avantajele ofertei >>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Generatiile noi vor sa aiba totul. Sunt specialistii HR cu adevarat pregatiti?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".