Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aproape 40% dintre investitorii romani sunt interesati de criptoactive si plati digitale

25 /Ian2023
Aproape 40% dintre investitorii romani sunt interesati de criptoactive si plati digitale
Tags: criptoactive investitoricriptomonede ghid incepatori

Un studiu recent arata ca patru din zece investitori romani (39%) par sa se orienteze catre criptoactive si plati digitale atunci cand se gandesc la investitii pe termen lung.

Conform unui sondaj recent realizat de o platforma de investitii, citat de Agerpres, la intrebarea legata de planurile de investitii pe termen lung pe care investitorii le au in vedere, o treime dintre respondenti (33%) au indicat transformarea digitala, iar 32% ca au in vedere tehnologia curata, in timp ce o pondere similara se orienteaza catre robotica si automatizare.

Sondajul a mai aratat ca tehnologia sprijina tranzitia catre energia verde:

"Se preconizeaza ca hidrogenul verde, fuziunea nucleara si alte tehnologii curate isi vor continua dezvoltarea in 2023, pentru a accelera separarea de combustibilii fosili. Potrivit unor estimari, trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabila va ajuta economiile sa economiseasca 12 trilioane de dolari pana in 2050. In ultimele 12 luni, iShares Global Clean Energy ETF (ICLN) a crescut cu peste 8%, iar anul acesta a crescut cu aproape 5%. Pe o piata care a inregistrat preponderent pierderi, acest lucru subliniaza importanta pe care investitorii o acorda acestui sector. In Romania, cele mai recente date arata ca productia locala de energie eoliana si solara a crescut in primele 11 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similara din 2021", conform analizei eToro.

In sfarsit, un ghid pe intelesul tuturor despre criptomonede!

Parcurge ghidul "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori" si vei intelege foarte clar:

* ce sunt si cum functioneaza criptomonedele;
* ce avantaje si dezavantaje au;


* daca e cazul sa investesti in ele, DETALII AICI >>>

Date fiind aceste circumstante, studiul arata ca romanii ar putea fi bine pozitionati pentru a profita de cresterea pe termen lung din sectorul tehnologic. Astfel, 39% dintre investitorii din tara noastra au in plan sa se orienteze catre criptoactive si plati digitale, 33% catre transformarea digitala si 32% au in vedere tehnologia curata, aceeasi pondere fiind orientata catre robotica si automatizare.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aproape 40% dintre investitorii romani sunt interesati de criptoactive si plati digitale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".