Potrivit Agerpres:
"Salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si doresc sa subliniez cateva aspecte importante pentru mediul de afaceri. La inceputul lunii viitoare vom prezenta o analiza de impact asupra masurilor fiscale si de digitalizare la o luna de la intrarea in vigoare a acestora. De asemenea, antreprenorii au nevoie de un pachet de sustinere a mediului de afaceri care sa cuprinda diverse programe precum subventionarea motorinei pentru transportatori, sustinerea fermierilor afectati de razboiul din Ucraina si lansarea finantarilor nationale pentru IMM-uri. Nu in ultimul rand, subliniez necesitatea modificarii legii privind drepturile de autor in sensul simplificarii si clarificarii modului in care diversele organisme de colectare a drepturilor de autor interactioneaza cu antreprenorii.", a declarat Florin Jianu.
Membrii Biroului Permanent si presedintii structurilor teritoriale si sectoriale au abordat cele mai importante probleme care impacteaza activitatea IMM-urilor in momentul de fata, printre care s-au regasit: nivelul ridicat al taxelor si impozitelor, legislatia neadaptata realitatii in domeniul situatiilor de urgenta si programele de sustinere a antreprenoriatului.
Ministrul Radu Oprea a punctat ca identificarea a doua domenii in care astazi schemele de ajutor de stat sunt in dinamica: Investalim si Construct Plus. Concret, se va pune accent pe industria de constructii si industria alimenatara in vederea dezvoltarii acestor sectoare la nivelul economiei Romaniei.
Din fericire, va continua programul de sprijin pentru IMM-uri creat impreuna cu CNIPMMR, Start up Nation, un program care a functionat si care a avut rezultate notabile; la relansarea programului Femeia Antreprenor care faciliteaza mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora; adoptarea unor noi scheme de ajutor de stat in industria prelucratoare, unde exista un buget de 150 mil euro, dar si pe partea de limitare a carbonului.