Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concediu platit pentru cei care isi iau... animale de companie!

26 /Ian2018
Tags: concediu platit angajati animale companieanimale companie angajaticoncediu platit angajati

Vesti bune pentru iubitorii de animale care lucreaza in anumite companii multinationale, avand in vedere ca o serie de firme a luat decizia de a-i sprijini pe acestia.

 Ce inseamna acest lucru? Ei bine, companii precum BitSol Solutions, Mars Petcare sau BrewDog au luat decizia de a le oferi concediu platit celor care isi iau animale de companie, in special in primele saptamani de viata.

In aceasta perioada, acestea sunt mai sensibile asa ca au nevoie de un tratament special, declara managerii HR care au luat aceasta hotarare. Asadar, angajatorii au fost de acord cu aceasta initiativa, iar angajatii anumitor companii pot beneficia de un concediu platit, atunci cand au nevoie de zile libere pentru a se ocupa de animalutele pe care le detin.

Conform Business Insider, compania MParticle le pune la dispozitie salariatilor doua saptamani de concediu platit, in contextul in care acestia adopta un caine de salvare.

Directorul general al companiei mentionate mai sus considera ca animalele nu ar trebui discriminate, in pofida faptului ca nu sunt fiinte umane.

Nici firma BitSol Solutions nu este mai prejos, avand in vedere ca ofera angajatilor nu mai putin de 5 zile de concediu, atunci cand acestia isi iau un animal de companie.


Desigur ca aceasta masura este inca controversata, multi fiind de parere ca acestia nu ar trebui sa beneficieze de un astfel de concediu. Parerile sunt impartite, iar aceasta initiativa este inca la inceput de drum, ramane de vazut daca va fi adoptata de angajatorii de top.


In Romania, trei angajati din zece lucreaza cand sunt in vacanta


Ca exista angajati romani care lucreaza si in timpul lor liber sau chiar atunci cand se afla in vacanta, nu este un secret pentru nimeni, dar oare cati dintre salariati fac acest lucru?

Ei bine, un sondaj al celor de la eJobs arata cateva realitati cu care se confrunta cei care activeaza pe piata muncii din Romania, in momentul de fata. In acest context, sondajul a dezvalui ca aproape 36% dintre angajati obisnuiesc sa lucreze in vacanta, iar alti 37% spun ca lucreaza ocazional in vacante. Pe de alta parte, 27% declara ca nu lucreaza niciodata cand sunt in concediu si respecta aceste perioade de odihna...citeste mai multe despre concedii aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concediu platit pentru cei care isi iau... animale de companie!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".