Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce companiile nu ofera angajatilor, decat rar, abonamente la centre sportive

04 /Nov2016
Tags: abonament sport muncaabonament fitness asigurat de companieabonament sportiv job

Doar 5% din companii asigura angajatilor un abonament la un centru sportiv, in contextul in care 61% din populatie nu practica sport, iar 18% face miscare foarte rar.

Asa releva un studiu realizat de compania Benefit Seven, care arata ca sportul nu este inca printre preferintele romanilor si doar cateva dintre marile companii ofera angajatilor abonament la un centru sportiv ( intre 3-5%). Companiile care ofera aceste facilitati sunt cele din IT, media si comunicare, servicii profesionale.


Desi inca lucrurile se misca greu in acest sens, romanii au inceput sa practice mai multe activitati fizice in ultimii ani. Daca in 2012 un roman cheltuia, in medie, 5 euro pentru activitatile sportive, in 2015 aceasta suma a depasit dublul, romanii cheltuind 11 euro pentru astfel de activitati.

„Piaţa de fitness din Romania creste, in medie, cu 25% anual, chiar daca tot acelasi procentaj ramane nefiscalizat, adica constituie piata gri. Putem spune ca numarul centrelor de sport este in crestere, chiar daca din totalul populatiei doar 6% din romani practica sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scazut fiind inregistrat de Cehia si Polonia, ambele cu 5% din populatie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%”, spune Andrei Cretu, co-fondator Benefit Seven.

Firmele incep sa semneze parteneriate cu furnizorii de servicii sportive

Mai bine de 60% din firme au semnat un parteneriat cu un furnizor de servicii sportive, facilitand salariatilor accesul la activităţi sportive, contra cost, insa la tarife preferentiale. 

Companiile care practica aceste lucruri activeaza in sectorul de banking, retail şi automotive. 

Dintre acestea, peste 15% sunt firme cu capital romanesc, iar 40% dintre acestea presteaza activitati si in afara municipiului Bucuresti.

La nivel national, daca ar fi sa nu luam in calcul companiile cu sediile in Capitala, doar 5% dintre angajatori includ printre beneficii şi un abonament la un centru sportiv. Asa ca romanii mai au de parcurs un drum lung pana sa realizeze cat de important este exercitiul fizic.

Organizatia Mondiala de Sanatate avertizeaza populatia in legatura cu efectele ucigase ale sedentarismului, lipsa exercitiului fizic cauzand tot felul de afectiuni cronice.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce companiile nu ofera angajatilor, decat rar, abonamente la centre sportive":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".