Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

MIPE: 775 milioane euro vor fi disponibile pentru IMM-urile din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures

23 /Oct2023
MIPE: 775 milioane euro vor fi disponibile pentru IMM-urile din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures
Tags: programul tranzitie justa pentru immprogramului tranzitie justa 2021-2027

Vesti bune pentru antreprenorii romani, avand in vedere ca peste 775 milioane euro vor fi disponibile prin Programul Tranzitie Justa pentru IMM-urile din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures.

Precizam ca apelurile de proiecte urmand sa fie deschise in perioada 20 decembrie 2023 - 20 martie 2024, a anuntat, sambata, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE):

"MIPE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranzitie Justa (PTJ), lanseaza 6 apeluri de proiecte destinate finantarii IMM-urilor din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures. Apelurile de proiecte vor fi deschise in perioada 20 decembrie 2023 - 20 martie 2024 si vor finanta actiuni privind dezvoltarea investitiilor productive in IMM-uri care sprijina cresterea durabila si crearea de locuri de munca. Investitiile sprijinite vor sustine crearea de locuri de munca durabile, inclusiv formarea, perfectionarea si recalificarea persoanelor afectate de tranzitia catre o economie neutra din punct de vedere climatic", conform comunicatului de presa citat de Agerpres.

Pentru judetul Gorj sunt disponibile din fonduri UE si cofinantare de la bugetul de stat peste 184,89 milioane de euro, pentru judetul Hunedoara - 131,96 milioane de euro, ITI Valea Jiului - 48,96 milioane de euro, judetul Dolj - 136,67 milioane euro, judetul Galati - 84,63 milioane euro, judetul Prahova - 104,52 milioane euro si judetul Mures - 83,903 milioane euro.

Investitiile eligibile in cadrul unui proiect vor viza crearea unei noi unitati, extinderea unei unitati existente, sau diversificarea productiei unei unitati prin realizarea unor produse noi sau o schimbare fundamentala a procesului general de productie a produsului/produselor sau a prestarii generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei catre o economie verde.

Firmele care doresc sa depuna proiecte in cadrul acestor apeluri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: intreprinderile mici sau mijlocii, conform prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu prevederile Anexei I Definitia IMM la Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piata interna in aplicarea articolelor 107 si 108 din tratat, cu modificarile si completarile ulterioare, atat la data solicitarii finantarii, cat si la data acordarii finantarii; solicitantii trebuie sa fie societati constituite in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile, cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, cu modificarile si completarile ulterioare si in conformitate cu prevederile schemei de masuri de ajutor aplicabile.

De asemenea, solicitantii trebuie sa respecte cumulativ toate criteriile de eligibilitate specifice mentionate in cadrul Ghidului solicitantului.

Schema de masuri de ajutor de stat si de minimis pentru finantarea investitiilor pentru dezvoltarea IMM care sprijina cresterea durabila si crearea de locuri de munca in cadrul Programului Tranzitie Justa 2021-2027 a fost publicata in monitorul Oficial nr 951/20.10.2023.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "MIPE: 775 milioane euro vor fi disponibile pentru IMM-urile din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".