Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Noi programe globale, adaptate la piata de munca a viitorului. Ce presupun acestea

22 /Sep2017 Exclusiv
Tags: piata de munca 2017

Viitorul se schimba, daca ar fi sa urmarim trendurile prezente pe piata internationala a muncii, asa ca marile companii trebuie sa tina pasul, cu orice pret. In acest context, EY (firma de servicii profesionale) anunta lansarea unei noi serii de programe globale de resurse umane dedicate pregatirii propriei forte de munca si a propriei afaceri pentru piata de munca a viitorului.

LEAD este unul dintre ele si reprezinta un nou model de dezvoltare profesionala, care foloseste tehnologia si platforme digitale inovatoare.

Programul incurajeaza feedback-ul in timp real in randul intregii forte de munca EY de 250.000 de persoane, astfel incat oamenii sa obtina informatiile relevante de care au nevoie ca sa se dezvolte, sa isi cultive carierele individuale si sa se pregateasca pentru munca viitorului.

Prin programul LEAD, se trece de la evaluari retrospective ale performantelor si aprecieri scrise, detaliate, la feedback in timp real si la un dialog mai eficient care se concentreaza pe traseele individuale de cariera si pe aspiratii personale pe termen lung. La inceputul fiecarui an si cel putin la fiecare 90 de zile dupa aceea, angajatii EY se vor intalni cu consilieri dedicati pentru revizuirea feedback-ului si pentru a discuta cum pot obtine performante mai bune.

„LEAD nu este un sistem de evaluare, ci un mod diferit de a ne raporta la oamenii cu care lucram. Evaluarile presupun, in general, a te uita la ce s-a facut in trecut si nu mai poate fi schimbat, pentru a da o nota pe baza careia sa iau diverse decizii legate de angajat. Prin contrast, LEAD se concentreaza pe destinatia fiecaruia de cariera, pe aspiratia de crestere continua si pe incurajarea pozitiva a angajatilor. Reperele angajatului EY din aceasta perspectiva sunt: aspiratia proprie de cariera, un standard ideal la care se poate raporta in functie de nivelul la care se afla sau cel pe care il vizeaza, feed-back constant si nemijlocit prin intermediul platformei mobile.

Ceea ce conteaza este unde vreau eu sa ajung si cum reusesc sa sparg planul meu de actiune in activitati concrete, pe unitati de timp definite, care, cumulate, ma vor duce catre destinatia propusa. Odata ce stiu destinatia, pasii de facut si cum se reflecta ceea ce fac in realitatea de business, consilierul meu ma poate ghida prin coaching si mentoring sa ajung acolo unde imi propun,” spune Andreea Mihnea, HR Director EY Romania.

Programul LEAD dispune de un nou tablou digital personal care ofera o modalitate intuitiva pentru personal de a-si vizualiza feedback-ul primit din partea echipelor si de a-si urmari progresul in timp real. De asemenea, LEAD foloseste un nou standard de masurare a performantelor, care se axeaza pe modul in care fiecare individ poate atinge un nivel mai inalt in cariera. La sfarsitul fiecarui an, angajatii EY vor primi rapoarte personalizate care vor sintetiza feedback-ul primit de-a lungul anului si informatii privind modul in care individul a performat in relatie cu colegii si in raport cu standardul fixat.

Adoptarea economiei "gig"

Pentru a se alinia la economia de tip “gig" si a colabora cu profesionisti interesati de mai multa flexibilitate si de proiecte pe termen scurt, EY a dezvoltat GigNow, o platforma avansata de tehnologie care are rolul de a descoperi si de a contracta furnizorii potriviti pentru proiectele EY, de a-i angaja rapid, astfel incat sa poata sa aduca valoare in cel mai scurt timp. Cu ajutorul GigNow, numarul de colaboratori pe contracte punctuale este de asteptat sa creasca semnificativ in urmatorii cativa ani.

 

Sursa: mediafax.biz

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Noi programe globale, adaptate la piata de munca a viitorului. Ce presupun acestea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".