Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 170 milioane de euro pentru IMM-urile din Romania! Crearea de noi locuri de munca si cresterea economiei

08 /Apr2019
Tags: pand de investitii europafinantare imm 2019acorduri de finantare romania

Fondul European de Investitii (FEI) a semnat patru acorduri de finantare in Romania, prin care tara va beneficia de peste 170 milioane euro in conditii avantajoase.

Primul acord de garantare Erasmus+ in valoare de 4,5m EUR va ajuta 450 de studenti sa isi efectueze studiile de masterat in strainatate.

    Planul de Investitii pentru Europa: Trei acorduri de garantare in cadrul Facilitatii de Garantare COSME in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii:

  •         25m EUR cu CEC Bank S.A.
  •         80m EUR cu Deutsche Leasing Romania IFN S.A.
  •         63m EUR cu Libra Internet Bank


FEI si institutia financiara nebancara FINS au semnat primul acord de garantare Erasmus+ din Romania, care va permite FINS sa ofere un nou produs de creditare pentru studentii care doresc sa continue studiile la master in strainatate. Datorita aceastei garantii, aproximativ 450 de studenti vor beneficia de credite in conditii favorabile pentru a studia in alta tara din UE, ca si in Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia si Turcia. Acordul de 4,5m EUR a fost semnat in cadrul facilitatii de garantare Erasmus+, care este finantata de Uniunea Europeana si administrata de Fondul European de Investitii.

De asemenea, FEI a semnat acorduri COSME cu CEC Bank S.A., Deutsche Leasing Romania IFN S.A. si Libra Internet Bank S.A. Acordurile vor permite acestor institutii sa ofere noi credite in valoare de aproximativ 168 m EUR pentru IMM-uri romanesti. Acordurile sunt sustinute de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS), principala componenta a Planului de Investitii pentru Europa, si vor facilita accesul la credite si finantari de leasing pentru aproape 3.000 IMM-uri.  Sprijinul COSME permite partenerilor FEI sa extinda oferta fata de politica uzuala de creditare – de exemplu, acestia pot oferi credite cu cerinte semnificativ reduse de garantii suplimentare pentru IMM-uri cu grad crescut de risc.

Comisarul European pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM,  Elżbieta Bieńkowska, a declarat: “Salut semnarea acestor acorduri in cadrul Planului Juncker, care vor ajuta 3.000 IMM-uri romanesti sa beneficieze de acces crescut la finantare. De asemenea, 450 studenti romani vor primi sprijin financiar in cadrul unuia din programele emblematice ale Europei, Erasmus+, pentru a trai si a studia in strainatate. Aceste patru acorduri semnate astazi constituie tot atatea exemple de reflectare a valorilor europene in Romania.”

Comisarul European Tibor Navracsics, responsabil pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport a spus: "Comisia Europeana isi exprima satisfactia fata de semnarea acordului cu FINS, care pune finantarea pentru studii in strainatate in centrul activitatilor sale. Multumita acestui nou acord garantat de UE, in jur de 450 de studenti romani talentati vor putea sa isi indeplineasca obiectivul de a obtine un titlu de master de la o universitate din alta tara europeana.”

Comentand asupra acordurilor, Directorul General Adjunct al FEI, Domnul Roger Havenith, a declarat: “Pentru prima data in Romania, FEI va sprijini accesul la finantare pentru 450 de studenti care vor putea obtine credite pentru costul studiilor, sporind astfel posibilitatile de instruire pentru o gama mai larga de studenti. De asemenea, prin noile noastre acorduri COSME, vor imbunatati conditiile de finantare pentru 3.000 IMM-uri. Astfel, se va imbunatati competitivitatea unui segment important al economiei romanesti, care constituie motorul cresterii economice, crearii de locuri de munca si inovarii.”


...citeste continuarea aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 170 milioane de euro pentru IMM-urile din Romania! Crearea de noi locuri de munca si cresterea economiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".