Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 600 de milioane euro pentru IMM-uri in programul Tranzitie Justa 2021-2027

28 /Apr2023
Peste 600 de milioane euro pentru IMM-uri in programul Tranzitie Justa 2021-2027
Tags: imm-uri programul tranzitie justafinantare imm-uri

Va informam ca Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a lansat in data de 27 aprilie in consultare publica, primele ghiduri ale solicitantului pentru doua apeluri de proiecte ce vor fi finantate printr-un program aferent perioadei 2021 - 2027.

IMM-urile din judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures vor avea acces la finantare in valoare totala de 620,46 milioane de euro pentru crearea de unitati noi de productie sau prestari de servicii, pentru extinderea celor existente, dar si pentru diversificarea produselor si serviciilor oferite prin Programul Tranzitie Justa 2021-2027.

Proiectele finantate prin Programul Tranzitie Justa 2021 - 2027 vor sprijini sectorul antreprenorial productiv mic si mijlociu, pentru cresterea competitivitatii si a capacitatii economiilor locale de a genera locuri de munca durabile, sigure si cu un nivel de salarizare atractiv, potrivit Agerpres:

"Lansam astazi (n.n. 27 aprilie) in consultare publica primele ghiduri ale solicitantului pentru apelurile nationale aferente perioadei 2021 - 2027 si, poate nu intamplator, marcam acest start prin doua apeluri finantate prin Programul Tranzitie Justa. Cele sase judete incluse in acest program Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures se confrunta cu pierderea de locuri de munca in urma inchiderii sau transformarii unor activitati dominante in economia locala, iar investitiile pe care le putem face in aceste zone, din fonduri europene, reprezinta o gura de oxigen pentru mii de familii din aceste zone. Aceste prime apeluri aduc deja 620 de milioane in economia locala prin doua tipuri de granturi care vor sprijini intreprinderile sa investeasca in activitati productive si, mai ales, sa creeze noi locuri de munca. Fiecare intreprindere sprijinita, fiecare loc de munca nou creat isi multiplica beneficiile in comunitate, pentru ca sunt familii intregi care depind de acestea. Pana la sfarsitul anului 2023, vor fi deschise toate cele 87 apeluri de proiecte finantate prin Programul Tranzitie Justa, adica vor fi create peste 11.000 noi locuri de munca si vor beneficia de reconversie profesionala peste 30.000 de persoane din cele sase judete", a declarat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

Proiectele se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii din cele sase judete, infiintate pana la data de 31 decembrie 2021, si ofera acces la granturi de pana la 2 milioane de euro si la granturi intre 2 milioane si 5 milioane de euro in cadrul a doua apeluri competitive, cu termen limita de depunere.

Investitii eligibile in cadrul celor doua apeluri sunt: investitiile in active corporale precum lucrari de construire, extindere a spatiilor de productie/ prestare de servicii, inclusiv a utilitatilor generale aferente (alimentare cu apa, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrica, PSI) si achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe, cu exceptia mijloacelor de transport; achizitionarea de instalatii/ echipamente specifice in scopul implementarii masurilor legate de contributia la dezvoltarea durabila punctate in cadrul evaluarii tehnice si financiare; investitiile in active necorporale precum brevete, licente, marci comerciale, programe informatice, alte drepturi si active similare, utilizate exclusiv in domeniul de activitate vizat de proiect.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 600 de milioane euro pentru IMM-uri in programul Tranzitie Justa 2021-2027":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".