Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romania doreste simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene

15 /Dec2017 Exclusiv
Tags: procedura accesare fonduri europenefonduri europene 2018

Negociatorii Comisiei Europene, ai Parlamentului European si ai Consiliului au ajuns la un acord cu privire la simplificarea regulamentului politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020.

Obiectivele cheie ale acestei modificari de regulament au avut in vedere atat reducerea birocratiei pentru beneficiari, cat si facilitarea combinarii fondurilor structurale si de investitii europene cu Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), asa numitul Plan Juncker.


“Salut acest acord”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu. “O politica de coeziune mai simpla si mai flexibila reprezinta o prioritate pentru noi, si in ceea ce priveste perioada viitoare de programare, post 2020. Facem acest lucru pentru cetateni, antreprenori, mediul de afaceri si toti potentialii beneficiari ai fondurilor europene.”

In baza propunerilor facute de Grupul la nivel inalt pentru simplificare, creat in 2015 la initiativa comisarului european Corina Cretu, au fost agreate urmatoarele modificari de regulament: beneficiarii vor putea folosi de acum inainte estimari, cum ar fi pretul global, pentru anumite categorii de costuri ce privesc, spre exemplu, angajatii, asigurarile sau chiria.

In ceea ce priveste combinarea cu FEIS, negociatorii au decis sa aduca un plus de clarificari la optiunile deja existente si sa acorde stimulente autoritatilor nationale si locale care administreaza proiecte din fonduri europene: de acum inainte fondurile politicii de coeziune ce au fost investite in proiecte FEIS nu vor mai necesita cofinantare nationala. Regulamentul revizuit va deschide posibilitatea unor instrumente financiare combinate in care contributia politicii de coeziune acopera prima pierdere.


Sursa: europa.eu

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romania doreste simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".