Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salarii mici in retail. Peste 50% dintre angajati castiga sub 3.000 lei

26 /Ian2022
Salarii mici in retail. Peste 50% dintre angajati castiga sub 3.000 lei
Tags: salarii mici retailsalariu mare retailsef de tura salariu

Angajatii din retail nu se pot lauda cu cele mai bune oferte de salarizare, avand in vedere ca peste 53% castiga sub 3.000 de lei, conform unei analize recente. In acest context, este demn de precizat ca doar 6,5% dintre acestia castiga peste 7.000 lei net, iar pozitiile cu cele mai mici salarii in retail sunt cele de: sef de tura, operator centru asistenta sau casier.

Va reaminim ca retail sau vanzare cu amanuntul este acea activitate comerciala ce presupune vanzarea unui produs direct catre consumatorul final.

"Desi media salariilor din retail este scazuta fata de alte domenii, la veniturile medii de baza declarate in acest sector, cel mai adesea se adauga bonusuri si comisioane din vanzari", se mentioneaza in comunicatul eJobs Romania, citat de Agerpres.

Cele mai mari salarii in retail 

La polul opus, cel mai mare salariu introdus in retail este pentru pozitia de Director General si valoreaza nu mai putin de 28.000 lei net.

Iata si topul celor mai mari salarii medii nete din retail si pozitiile aferente: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) si Director Financiar (8.000 lei).

Cele mai mici salarii medii nete din retail sunt pentru urmatoarele pozitii: Sef de tura (2.080 lei), Operator centru asistenta (2.000 lei), Lucrator comercial (2.000 lei), Asistent promotii (1.900 lei) si Casier (1.900 lei).

Din punct de vedere al locatiei, este demn de precizat ca orasele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucuresti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea si Iasi, cu 3.000 lei net.

"Joburile din retail sunt foarte atractive in primul rand pentru tinerii aflati la inceput de cariera pentru ca cerintele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile ofera training-uri prin care-i pregatesc pentru viitoarea activitate", a precizat Roxana Draghici, Head of Sales la eJobs Romania.

"Dupa aproape doi ani de pandemie, retailul ramane unul dintre cele mai stabile si constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de munca, dar si printre cele mai cautate de catre candidati, conform datelor eJobs.ro, liderul pietei de recrutare din Romania. Doar in acest moment, exista aproape 8.000 de locuri de munca disponibile pentru cei care doresc sa se angajeze in retail. Nu doar ca pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de munca din acest sector, dar multi angajatori au largit paleta de oferte de munca, datorita cresterilor inregistrate pe business", conform sursei citate.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salarii mici in retail. Peste 50% dintre angajati castiga sub 3.000 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".