Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sprijin crescut IMM-urilor din domeniul IT. Modificarea Programului Operational Competitivitate (POC)

14 /Dec2018
Tags: program operational competitivitate (poc)sprijin imm-uri itsprijin companii it

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat in data de 13 decembrie, modificarea Programului Operational Competitivitate (POC). Modificarile vizeaza adaptarea la evolutiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut IMM-urilor din acest domeniu, precum si actualizarea strategiei pentru investitiile in domeniul cercetarii.

La semnarea modificarii acestui program, comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a declarat:

„Programul Operational Competitivitate revizuit va sprijini si mai mult domeniul tehnologiei informatiilor, care este de mare importanta pentru Romania. Este o decizie care tine cont de evolutiile pozitive din domeniul IT si care vine tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea sustinuta a acestui sector, care contribuie semnificativ la crearea de noi locuri de munca in Romania.”

Ca urmare a acestei decizii, 25 milioane de euro vor fi realocate in cadrul Axei prioritare ”Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva” pentru actiunea ”Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC) si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere”. De asemenea, modificarea programului urmareste dezvoltarea unei retele de centre de cercetare ce folosesc tehnologia cloud si infrastructurile de date de mari dimensiuni.

 

Beneficiile aduse de modificarea POC sunt urmatoarele:

- vor fi create produse/servicii inovatoare, capabile sa se constituie intr-un factor de dezvoltare sustenabila a economiei romanesti (dezvoltarea bazata pe inovare);

- se va sprijini cresterea tendintei asociative in randul IMM-urilor din Romania, cu impact pozitiv privind diseminarea rapida a rezultatelor cercetarii;

- va duce la incurajarea colaborarii dintre IMM-urile din domeniul IT si cele din alte sectoare ale industriei/serviciilor.

De asemenea, tehnologia de tip cloud face posibila deplasarea, schimbul de date si reutilizarea acestora, fara discontinuitati, pe pietele mondiale si peste granite, precum si intre institutii si discipline de cercetare.

Avand in vedere actualele capacitati disponibile in Europa, datele produse de activitatea de cercetare din UE si de sectorul industrial al UE sunt adesea prelucrate in alta parte, iar cei ce lucreaza in domeniul cercetarii si inovarii in Europa au tendinta sa se mute in locurile in care sunt disponibile mai rapid capacitati mari in materie de date si tehnica de calcul. Astfel, se pune accentul pe dezvoltarea unor infrastructuri masive de date care sa suporte colectarea masiva a acestora, precum si partajarea si folosirea lor in diverse contexte de exploatare.

 

...citeste continuarea pe europa.eu >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sprijin crescut IMM-urilor din domeniul IT. Modificarea Programului Operational Competitivitate (POC)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".