Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

CE: 41 % din posturile de CONDUCERE de la toate nivelurile sunt ocupate de femei

24 /Oct2019
Tags: functii de conducere femeicomisia europeana functii conducere femeiegalitate locuri de muncafemei posturi de conducere

Comisia Europeana a depasit obiectivul stabilit de presedintele Jean-Claude Juncker in 2014, care s-a angajat la momentul respectiv ca, pana la sfarsitul mandatului sau, 40 % din cadrele de conducere de nivel mediu si superior ale Comisiei sa fie femei.

Potrivit celor mai recente date, in prezent, 41 % din posturile de conducere de la toate nivelurile sunt ocupate de femei, fata de 30 % la inceputul mandatului Comisiei, ceea ce reprezinta o crestere de 37 %. Aceasta cifra este chiar mai ridicata in ceea ce priveste personalul de conducere de nivel mediu sau sefii de unitate, care reprezinta segmentul cu cel mai mare numar de membri ai personalului aflati in functii de conducere din cadrul Comisiei. In prezent, 42 % dintre acestia sunt femei, fata de 31 % la inceputul mandatului Comisiei Juncker. Aceste rezultate plaseaza Comisia in randul administratiilor publice din intreaga lume cu cea mai mare pondere a femeilor in posturi de conducere.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Egalitatea in toate formele sale este o valoare fundamentala a Uniunii Europene. Inca din prima zi a mandatului Comisiei Juncker, m-am angajat sa oglindesc acest principiu in institutia pe care o conduc si am promis o crestere a participarii femeilor in functiile de conducere de nivel mediu si superior, stabilind obiectivul de 40 % pana la 1 noiembrie 2019. Astazi, sunt mandru ca ne-am depasit obiectivul. Sunt mandru de tot ceea ce am facut pentru a ajunge aici. Dar trebuie sa avansam si mai mult in aceasta directie. Egalitatea inseamna egalitate, nici mai mult, nici mai putin.”

 

Atentie! Evaluarea angajatilor este obligatorie!

Evaluati-va corect angajatii din firma dvs. in doar 8 pasi, detalii AICI >>>
Simplu. Rapid. Eficient.


Iata 3 motive esentiale pentru care ar trebui sa acordati atentie deosebita evaluarii profesionale:

Un sistem de evaluare a performantelor corect intocmit va poate ajuta la cresterea productivitatii
Evaluarea profesionala este un drept exclusiv ce va apartine
Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM, detalii AICI >>>


Günther H. Oettinger, comisarul responsabil pentru buget si resurse umane, a declarat: „Cercetarea arata ca organizatiile in care exista diversitate de gen obtin rezultate mai bune. Sunt foarte mandru ca in Comisia Europeana peste 40% din posturile noastre de conducere sunt ocupate deja de femei. Gratie acestei repartizari, exista o diversitate a punctelor de vedere in cadrul discutiilor si al deciziilor pe care le luam in beneficiul celor 500 de milioane de cetateni ai UE.”

Progresele cele mai impresionante au fost realizate chiar la varful organizatiei, femeile reprezentand in prezent 38 % din totalul directorilor generali, in comparatie cu 14 % la inceputul mandatului, ceea ce inseamna o crestere de 170 %. Femeile detin in prezent 40 % din posturile de directori generali adjuncti, fata de 8 % in noiembrie 2014, ceea ce reprezinta o crestere de 400 %.

In plus fata de angajamentul ferm asumat la cel mai inalt nivel politic, progresele inregistrate sunt rezultatul unei serii de masuri pe care Comisia le-a instituit de la inceputul mandatului sau:

  1.     Obiective individuale pentru toate departamentele Comisiei in privinta numirii pentru prima data intr-un post de sef de unitate;
  2.     Eforturi depuse in vederea identificarii, a dezvoltarii si a sprijinirii talentului femeilor, sesiuni de formare specifice, activitati de indrumare si orientare profesionala;
  3.     In cadrul Strategiei privind diversitatea si incluziunea adoptata in vara anului 2017, programe specifice de gestionare si de sprijinire a retelelor femeilor, care vizeaza atat retelele existente, cat si pe cele noi

 

...citeste continuarea pe europa.eu >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "CE: 41 % din posturile de CONDUCERE de la toate nivelurile sunt ocupate de femei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".