Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cea mai nemultumita categorie de persoane, atunci cand vine vorba de munca lor

25 /Ian2019
Tags: liber profesionisti romanialiber profesionisti nemultumiti

Se pare ca o anumita categorie de persoane nu este deloc multumita de munca si conditiile din Romania, in conditiile in care un sondaj Eurostat a relevat acest aspect.

Este vorba despre liber profesionistii din Romania, care sunt multumiti de munca lor in proportie de 19%.

Iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare, in contextul in care cei din Suedia au un grad de satisfactie de 83%, mai arata studiul.

Datele mai arata ca in 2017 aproximativ jumatate dintre liber profesionistii din UE se declarau multumiti, informeaza Agerpres.

In 2017, in Uniunea Europeana erau 228 de milioane de persoane angajate si aproximativ 33 de milioane (14%) erau liber profesionisti. In Romania, din cei 8,967 milioane de persoane angajate erau 1,744 milioane de liber profesionisti.


In ce tari peste 80% dintre liber profesionisti se declara multumiti?

Peste 80% dintre liber profesionisti se declarau "foarte satisfacuti" de locul lor de munca in: Suedia (83%), Malta (82%) si Danemarca (81%).

In alte 21 de state membre, proportia liber profesionistilor care se declara "foarte satisfacuti" de locul lor de munca variaza intre 30% si 70%.

Asa se face ca doar in 4 state membre gradul de satisfactie era sub 30%. Este vorba despre Bulgaria (putin sub 30 %), Portugalia (29%), Cipru (26%) si Romania (19 %).

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cea mai nemultumita categorie de persoane, atunci cand vine vorba de munca lor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".