Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sfat de leadership de la CEO-ul Marriott, Arne Sorenson: “Leadershipul bun e despre a fi vulnerabil”

01 /Mai2020
Tags: ceo marriottmesaj leadershipleadership pandemie

Arne Sorenson, CEO-ul Marriott, a transmis un mesaj video catre toti angajatii lantului hotelier. In recuperare din lupta cu o boala grea, Arne a demonstrat un exemplu de leadership prin dorinta sa de a se expune asa cum este in acest moment, cu urmarile fizice ale luptei sale.

Astfel, mesajul sau trimis in contextul pandemiei COVID-19 reprezinta un model de comunicare direct, informative si mai ales din inima. Arne isi transmite in primul rand ingrijorarea fata de anagajatii Marriott care fie au luat virusul, fie sunt in autoizolare. “COVID-19 are un impact financiar mai puternic si brusc decat 9/11 (n.r.- caderea Turnurilor Gemene) si decat criza financiara din 2009 la un loc… In cele mai multe piete, suntem deja cu 75% sub nivelul firesc”, a spus acesta, potrivit Business LinkedIn.

A subliniat apoi cateva dintre masurile pe care compania le va lua pentru a reduce cheltuielile, precizand totodata ca se va aplica somajul tehnic pentru zeci de mii de angajati. Arne a anuntat ca nu isi va primi salariul pana la finalul anului in curs si ca echipa de la conducere va avea salariile reduse cu 50%.

A marturisit, potrivit aceleiasi surse, ca acesta este cel mai greu moment pe care l-a avut de intampinat ca lider. A povestit, nu fara emotie, ca nu e nimic mai greu decat sa spui asociatilor pe care ii apreciezi, oamenilor care reprezinta chiar inima companiei, ca rolurile lor sunt influentate de evenimente pe care ei nu le pot controla. 

De asemenea, in mesajul transmis tuturor angajatilor, CEO-ul Arne a precizat ca aceasta lupta pe care o duce Marriott se duce prin fortele unite ale tuturor angajatilor. Compasiunea, empatia si dovada de sacrificiu nu au lipsit din discursul sau care a oferit, totodata, asigurari angajatilor in ce priveste faptul ca exista dorinta de redresare si de depasire a acestei perioade.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sfat de leadership de la CEO-ul Marriott, Arne Sorenson: “Leadershipul bun e despre a fi vulnerabil”":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".