Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Daca vei proceda in acest fel, cariera ta va fi afectata! Ce nu ar trebui sa faci

20 /Dec2016
Tags: greseli locul de muncace sa nu faci la biroucum sa te comporti la locul de munca

Ei bine, probabil ca ai dat si tu peste oameni blazati, care nu mai au chef de nimic si considera ca mersul la munca este o adevarata corvoada, asa ca nici nu se mai pune problema sa isi dea interesul.

Daca te numeri si tu printre acesti oameni sau ai senzatia ca aceea este directia spre care te indrepti, nu mai pierde vremea si incearca sa faci ceva, pentru a nu fi prins in aceasta capcana.

De la sine inteles, este foarte important sa iti placa meseria ta, de asemenea ai "obligatia" morala de a-ti face cat mai bine munca, doar asa te vei respecta pe tine si, implicit, pe angajatorul tau.


Asadar, ce greseli NU ar trebui sa faci la locul de munca? Incearca sa nu...

> consideri ca nu trebuie sa respecti nicio regula. De exemplu, daca ai un termen limita, pentru a termina un anume proiect, nu gandi ca acea data nu conteaza, "oricum nimeni nu respecta termenul"; lucrurile nu stau chiar asa, s-ar putea sa fie oameni care depind de munca ta, si nu este vorba doar despre seful tau. S-ar putea sa le creezi neplaceri inclusiv colegilor tai, avand in vedere ca unele sarcini depind una de alta, iar ei risca sa nu isi poata termina treaba la timp. Sa nu faci din acest lucru un obicei, cu siguranta vei atrage antipatia colegilor si nu doar a lor...

> te blazezi. "Lasa ca merge si asa" este cu siguranta replica celor care nu reusesc mare lucru in viata. Rezultatele mediocre sau slabe te vor pune intr-un con de umbra si s-ar putea sa ai parte de repercursiuni. Cu siguranta nu vrei sa fi dat afara din senin, fara sa stii ce se petrece. Tine minte ca munca este rasplatita doar atunci cand este impregnata de un anume nivel calitativ

> refuzi ajutorul colegilor, pentru ca tu stii ce este mai bine de facut. Chiar daca in anumite situatii aceasta regula se poate aplica, nu este obligatoriu sa se petreaca mereu asa. Apeleaza la ajutorul lor, cere-le pareri, sfaturi, chiar daca stii ca esti pe drumul cel bun. O relatie de colegialitate fructoasa este foarte importanta la locul de munca, este ca si cum ai avea mai multi aliati, iar armonia cu siguranta va domni, in biroul tau


> gandesti ca nimeni nu te verfica oricum. Nu fi chiar asa de sigur ca asa stau lucrurile, poate seful te verifica si observa greselile tale si chiar se gandeste sa aplice anumite sanctiuni. De asemenea, daca munca pe care o prestezi nu este calitativa, superiorul tau cu siguranta va observa, iar tu s-ar putea sa suferi din pricina consecintelor, pe termen lung


Indiferent in ce situatie te-ai afla, asigura-te ca iti faci treaba cat de bine poti, doar in acest fel vei da dovada de profesionalism si competenta.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Daca vei proceda in acest fel, cariera ta va fi afectata! Ce nu ar trebui sa faci":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".