Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce angajatii pierd zilnic doua ore de munca?

23 /Aug2019
Tags: galagie la locul de muncazgomot la birouzgomot la locul de munca

Ca din cele 8 ore aferente unei zile de munca angajatii folosesc in jur de 5-6 ore pentru a-si face treaba este un fapt binecunoscut. Dar se ridica urmatoarea intrebare: ce se intampla cu restul orelor?

Ei bine, asa cum te asteptai probabil, exista multi angajati care fie au prea putine atributii, fie termina repede ce au de facut, fie...pierd vremea la povesti alaturi de alti colegi zgomotosi. Sau nu! Iar unii dintre salariati sunt chiar deranjati de colegii care vorbesc mult sau au activitati galagioase.

Pentru ca un un sondaj efectuat la nivelul angajatilor din Romania arata ca zilnic se pierd aproximativ doua ore de munca din cauza colegilor zgomotosi si a telefoanelor venite de la alte departamente.


Ce spun cei afectati de pierderea timpului din cauza galagiei?


Salariatii declara ca printre cele mai deranjante sunt discutiile telefonice zgomotoase purtate de catre colegi in birou sau telefonul de serviciu care suna prea des, zgomotul ambiental specific birourilor de tip open space, colegii cu chef de vorba sau sedintele prea lungi, la care se adauga timpul petrecut pe retelele de socializare sau pauzele de cafea si de tigara.
 


Conform sondajului realizat de BestJobs, 8% dintre angajati pierd chiar si jumatate de zi de munca in acest fel, in timp ce jumatate dintre respondenti spun ca ii evita pe colegii barfitori sau ca nu intra pe retelele de socializare in timpul programului.
 
Studiul a mai relevat si ca 26% dintre respondenti aleg sa raspunda la e-mailurile legate de job abia dupa ce si-au terminat treburile urgente, iar pentru nu fi deranjati de zgomot sau de discutiile colegilor, 14% prefera sa asculte muzica in casti.


Cum ar putea angajatorii sa faca mediul de lucru mai placut? Ce si-ar dori salariatii?


Aproape jumatate dintre angajati (47%) au mentionat programul de lucru flexibil, iar alti 45% isi doresc spatii in care sa poata lucra fara a fi intrerupti, 24% propun sa se renunte la conceptul de "open space". 23% ar vrea ca angajatorul sa le ofere cursuri de time management sau sa creeze politici interne, precum zile fara sedinte.
 
Aproape 13% dintre angajati considera ca angajatorul ar trebui sa limiteze timpul pentru pauzele de cafea si tigara.


...mai multe despre acest studiu poti citi pe  IdeiDeAfaceri >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce angajatii pierd zilnic doua ore de munca?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".