Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum se face recrutarea angajatilor in ziua de astazi. Trendurile de care trebuie sa tina cont angajatorii

29 /Nov2017
Tags: interviu angajare 2017recrutare angajati 2017interviuri interactive

Au apus de mult timp vremurile in care simplele interviuri de angajare si intrebarile clasice erau singurele modalitati prin care se putea cunoaste un potential angajat.

Traim in era tehnologiei, iar comunicarea incepe sa fie din ce in ce mai importanta si in cadrul relatiilor profesionale. Asa se face ca procesele de imbunatatire a prestatiei salariatilor si dorinta companiilor de a le oferi acestora un viitor mai bun au devenit o certitudine.


Asadar, daca esti un angajator care vrea sa tina pasul cu evolutia joburilor, trebuie sa afli care sunt trendurile de care ar trebui sa tii cont, inainte de a lansa un job.


Cum se recruteaza in 2017
 

1. Retelele de socializare sunt la putere. Fara doar si poate metodele clasice de recrutare incep sa apuna. Tot mai multi angajatori verifica profilele online ale angajatilor si doresc sa afle mai multe despre acestia, in acest mod. Tocmai de aceea este important ca o companie sa aiba pagini bine puse la punct, in cadrul retelelor de socializare destinate profesionistilor, cum ar fi Linkedin, dar chiar si Facebook. Acestea sunt ca o carte de vizita si vor plasa firma intr-o postura favorabila.


2. Recrutarea prin recomandarile angajatilor. O idee foarte buna, daca vei reflecta putin. Nu ar fi rau deloc sa iti incurajezi actualii salariati sa iti faca o recomandare, atunci cand ai nevoie de un angajat anume. S-ar putea ca acestia sa cunoasca exact omul de care ai nevoie, asa ca vei scapa de un sir lung de interviuri. Premiaza angajatii care se implica in acest proiect si arata-le ca bunavointa lor nu a fost trecuta cu vederea.


3. Interviurile interactive. Pot fi o idee foarte buna, testeaza, in mod spontan, capacitatile de adaptare ale eventualilor angajati. Poti afla multe despre acestia. Interviurile video si cele prin telefon sunt alte modalitari inovatoare de a selecta candidatii ideali. Plus ca economisirea timpului este un alt mare avantaj. Iesi in evidenta cu ceva nou si vei stimula capacitatea acelor oameni care ar dori sa lucreze pentru firma ta.

In 2017, ar fi bine sa te axezi pe evolutia tehnologica, comunicare si dorinta de a-i ajuta pe angajatii tai. In acest fel, acestia vor fi incurajati sa se implice mai mult la locul de munca, asa ca toata lumea va avea de castigat.

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum se face recrutarea angajatilor in ziua de astazi. Trendurile de care trebuie sa tina cont angajatorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".