Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

62% dintre salariatii romani vor sa se intoarca la birou sau sa lucreze in format hibrid

09 /Mar2022
62% dintre salariatii romani vor sa se intoarca la birou sau sa lucreze in format hibrid
Tags: romani munca de acasaromani munca hibridmunca in sistem hibrid

Se pare ca nu toti romanii ar dori sa lucreze exclusiv de acasa, asa cum s-a petrecut in multe situatii in ultimii doi ani. Concret, discutam despre un procent de peste 62% dintre salariati, care declara ca ar alege sa lucreze de la birou sau cel putin in format hibrid, dupa ridicarea starii de alerta.

Astfel, doar 38% ar prefera exclusiv remote, arata ultimul sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs, citat de Agerpres.

Care este situatia in momentul prezent?

Sondajul a aratat ca 48% dintre angajati lucreaza de la sediu, 42% exclusiv de la distanta, iar 10% intr-un format hibrid:

"Ziua de 8 martie reprezinta finalul starii de alerta in Romania, la doi ani de la declansarea pandemiei. Aceasta perioada a adus multe schimbari pe piata muncii si in viata angajatilor, care au experimentat modul de lucru de la distanta, dar si hibrid, iar acum au posibilitatea de a alege cum vor sa lucreze. Dupa doi ani in care au fost privati de interactiunile directe cu colegii si afectati de lipsa de separare a timpului personal de cel alocat activitatii profesionale, 62% dintre candidatii romani au declarat in ultimul sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs ca ar alege sa lucreze de la birou sau cel putin in format hibrid, in timp ce 38% ar prefera exclusiv remote", conform comunicatului mai sus citat.

Totusi, 24% dintre angajati spun ca posibilitatea de a lucra remote reprezinta un beneficiu de luat in calcul atunci cand isi negociaza contractul de munca.

In mod neasteptat, doar 7% dintre candidati considera ca lucrul exclusiv de la birou ar reprezenta un compromis pe care ar trebui sa il faca, iar 14% au declarat nu sunt convinsi daca merita sa accepte o pozitie care presupune lucrul exclusiv remote.

"Schimbarile in modul de lucru din ultimii doi ani au transformat stilul nostru de viata, am fost nevoiti sa ne reorganizam toate aspectele vietii in functie de modul de desfasurare a activitatii de la locul de munca. Pentru unii, modul de lucru remote a fost o solutie potrivita si ramane optiunea preferata, in timp ce pentru altii a insemnat un compromis greu de acceptat. Vedem deschiderea tot mai mare a angajatilor de a se intoarce la birouri, mai ales in contextul in care restrictiile vor fi eliminate, pastrand totusi posibilitatea ferma din partea angajatorului, de a lucra remote", spune Ana Visian, marketing manager BestJobs Romania.

Dar romanii sunt in continuare interesati de joburile remote, in special in IT/ Telecomunicatii si Management.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "62% dintre salariatii romani vor sa se intoarca la birou sau sa lucreze in format hibrid":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".