Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Alocatiile se majoreaza in ianuarie 2022. Declaratiile ministrului Muncii

25 /Iun2021
Alocatiile se majoreaza in ianuarie 2022. Declaratiile ministrului Muncii
Tags: majorare alocatii ianuarie 2022crestere alocatii 2022cuantum alocatii copii 2021

In mod oficial, majorarea alocatiilor pentru copii se va face abia in luna ianuarie 2022, renuntandu-se astfel la majorarea care fusese programata initial pentru luna iulie a acestui an. Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a explicat ca aceasta amanare vine pe fondul crizei economice si de sanatate care nu a fost depasita in totalitate.

 

"Regret ca in Parlament s-a ratat sustinerea ferma a unor angajamente din programul de guvernare si agenda guvernamentala. Stiu ca se discuta despre responsabilitate politica si despre responsabilitate institutionala si trebuie ca romanii sa inteleaga un lucru: Guvernul isi respecta angajamentele, iar cresterile succesive ale alocatiilor o dovedesc. insa venim dupa o criza economica si de sanatate majora, pe care nu am depasit-o inca complet. Am obtinut cu efortul tuturor romanilor o crestere economica buna pe doua trimestre la rand.

Avem un program de investitii angajat ca sa consolidam aceasta crestere. Este nevoie de responsabilitate sa facem toate aceste lucruri. si este nevoie ca politicienii sa inteleaga asta si sa lase la o parte demagogia si promisiunile nefondate, pentru ca nu duc nicaieri. Chiar daca lucrurile nu sunt perfecte si multe pot fi facute mai bine, romanii trebuie sa aiba incredere ca acest guvern face ce trebuie si ce si-a asumat", a precizat ministrul pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Raluca Turcan a explicat ca Guvernul si-a asumat sa sustina cresterea etapizata a alocatiilor cu 20% si a apreciat ca Guvernul a respectat calendarul cresterilor alocatiilor, astfel incat in prezent alocatia pentru copii este de 214 lei.

"Guvernul si-a asumat sa sustina cresterea etapizata a alocatiilor cu 20%. si pentru ca, dincolo de declaratiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine, merita amintit si cuantumul alocatiilor de la care s-a plecat si calendarul de cresteri pe care Guvernul l-a respectat. Astfel, la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 123/2020, alocatia era 156 lei, pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si 311 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si copii cu handicap. Ulterior, prin majorarea de la 1 august 2020, alocatiile au crescut la 185 lei, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani si 369 lei, pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si copii cu handicap. Iar, de la 1 ianuarie 2021, asa cum am promis, am crescut din nou, la 214 lei, pentru copiii intre 2 si 18 ani si 427 de lei, pentru copiii pana in 2 ani si copiii cu handicap", a precizat ministrul. 


Click aici pentru noile valori valabile din ianuarie 2022 >>
 

 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Alocatiile se majoreaza in ianuarie 2022. Declaratiile ministrului Muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".