Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cand NU sunteti obligat sa purtati masca la locul de munca

25 /Mai2021
Cand NU sunteti obligat sa purtati masca la locul de munca
Tags: masca protectie locul de muncamasca protectie la birouexceptii masca protectie spatii inchise

In Monitorul Oficial nr. 506 din 14 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. 699/67 al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta.


Noile prevederi reglementeaza obligativitatea de a purta masca de protectie in spatiile inchise, inclusiv la locul de munca, fiind insa stabilite exceptiile pentru acesta din urma:

1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 1 – Incepand cu data de 15.05.2021 se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice inchise, mijloacele de transport in comun, la locul de munca, spatii comerciale, precum si in spatii publice deschise, cum ar fi, fara a se limita la acestea, piete, targuri, balciuri, talciocuri, spatiile comerciale, statii pentru transportul in comun, precum si in alte zone cu potential de aglomerare stabilite prin hotarare a comitetului judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.

2. In anexa „Instructiuni generale privind masurile de igiena", la capitolul I „Portul mastii", punctul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:2. Masuri generale:

In functie de evaluarea riscului, efectuata de medicul de medicina muncii al unitatii, pot exista unele exceptii, astfel:

a) angajatul este singur in birou/toate persoanele din birou sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) persoana sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare;


c) persoana desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta etc.);

d) prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;

e) copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

Cititi si Hotararea nr. 550/2021: Regulile noi din “marea relaxare”

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cand NU sunteti obligat sa purtati masca la locul de munca":
Rating:

Nota: 4.66 din 5 din 16 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".