Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concediul medical SUSPENDA perioada de proba?

17 /Apr2019
Tags: concediu medical perioada de probaperioada de proba 2019concediu medical 2019

Perioada de proba reprezinta o optiune des intalnita in raporturile de munca dintre angajati si angajatori, dintre agenti de munca temporara si angajati temporari. Si nici nu este de mirare, fiind o "forma de protectie" a ambelor parti.

Conform art. 31 din Codul muncii, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere...mai multe despre perioada de proba in 2019 >>>


Dar ce se intampla daca un angajat are nevoie de concediu medical in perioada de proba?

"Am nevoie de o opinie referitor la perioada de proba acordata unui nou salariat. Am rugamintea sa mi spuneti cum se calculeaza perioada de proba in urmatoarea situatie: salariatul are o perioada de proba de 120 zile calendaristice, fiind vorba de o functie de conducere. Dupa trei saptamani de activitate isi ia concediu medical o perioada mai indelungata. Daca revine din concediul medical dupa expirarea perioadei de proba, deci practic nu a desfasurat activitate in unitate, suspendarea CIM pentru incapacitate temporara de munca, suspenda si perioada de proba corespunzator, respectiv o prelungeste cu perioada de concediu medical de care a beneficiat salariatul?"


In primul rand va reamintim ca, potrivit art. 50 lit. b) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporara de munca.

In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art. 49 alin. (6) din Codul muncii).

ATENTIE!

Pe durata concediului medical contractul de munca se suspenda, asa ca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Prin suspendarea executarii contractului pe durata concediului medical, se suspenda si perioada de proba.
 

Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concediul medical SUSPENDA perioada de proba?":
Rating:

Nota: 4.36 din 5 din 11 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".