Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Conturile firmelor vor fi deblocate automat. Softul ANAF pentru poprire este gata

23 /Ian2020
Tags: poprire conturi 2020soft poprire conturi anafpoprire conturi firme

Codul de procedura fiscala urmeaza sa fie modificat printr-o noua ordonanta care ar trebui sa se adopte la finalul lunii ianuarie. In proiect sunt incluse modificari referitoare la poprirea pe conturile firmelor si deblocarea automata a acestora dupa ce datoria a fost platita.


Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat saptamana aceasta ca ANAF a finalizat softul pentru ridicarea automata a popririlor. De asemenea, ministrul a anuntat ca toate conturile unui contribuabil nu vor mai fi blocate simultan.

Proiectul de ordonanta care aduce toate aceste modificari urmeaza sa fie adoptat in ultima saptamana din luna ianuarie 2020. 

"Avem deja pregatita documentatia, este o modificare de cod de procedura fiscala. Softul este gata in ANAF, in ceea ce priveste popririle. Va fi un soft foarte simplu care anunta si angajatorul si banca, banii vor fi luati intr-o anumita ordine dintr-un cont si nu mai raman toate conturile blocate si se ridica automat poprirea. 

Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat in partea asta de a ma asigura ca dupa ce s-a platit datoria, sa nu mai ramana conturile poprite, sa nu trebuiasca sa anunti toate bancile. Sa fie totul mult mai simplu, s-a platit datoria, se ridica poprirea de pe cont", a declarat Florin Citu, citat de Mediafax. 

De asemenea, ministrul de finante a anuntat ca pana la sfarsitul lunii ianuarie va fi adoptata o ordonanta pentru modificarea Codului de procedura fiscala. 

"Va fi ordonanta, daca nu maine, saptamana viitoare, care va include aceste modificari de cod de procedura fiscala. Softul este gata. Ar trebui sa fie cat mai rapid posibil", a declarat Florin Citu. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Conturile firmelor vor fi deblocate automat. Softul ANAF pentru poprire este gata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".