Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Copiile contractelor de munca se pot pastra la punctele de lucru, pe suport electronic?

12 /Iul2018
Tags: copii cim la locul de muncacontracte de munca copii cim

Va reamintim ca, in Nota de fundamentare a O.U.G. nr. 53/2017, prin care a fost introdusa aceasta reglementare in Codul muncii, se precizeaza ca stabilirea obligatiei angajatorului de a pastra la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc, se face in vederea eficientizarii controalelor care au ca obiectiv identificarea muncii nedeclarate prin verificarea in timp real a formei de angajare a persoanelor care desfasoara activitate la locul de munca controlat.

Mai multe despre copiile contractelor de munca poti gasi aici >>>

"Stiu ca legea prevede ca toate CIM sa fie fizic la punctele de lucru. Intrebarea mea este daca putem sa le avem in format electronic (scanate pe un stick)?", se intreba cineva pe PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor:

Conform art. 16 indice 1 alin. (2) din Codul muncii, asa cum a fost reglementat prin Legea 88 din 13 aprilie 2018, copia contractului individual de munca se pastreaza la locul de munca in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia, pe suport hartie sau pe suport electronic, de catre persoana desemnata de angajator in acest scop, cu respectarea prevederilor privind confidentialitatea datelor cu caracter personal.

In acest context, angajatorul poate pastra la punctele de lucru care apartin acestuia, copia contractului individual de munca pe suport electronic.

IMPORTANT!

Contractele de munca pe suport electronic vor fi pastrate de catre persoana desemnata de angajator in acest scop, cu respectarea prevederilor privind confidentialitatea datelor cu caracter personal.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Copiile contractelor de munca se pot pastra la punctele de lucru, pe suport electronic?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".