Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Dreptul salariatului de a solicita un extras din REVISAL. Care este termenul de eliberare pentru o adeverinta?

17 /Iul2018
Tags: extras revisal salariatadeverinta salariat revisal

Hotararea de Guvern nr.905 din 19 decembrie 2017 aduce anumite modificari si completari, cum ar fi cele prevazute la art.7 alin (6) si alin (8), care precizeaza ca un salariat are dreptul de a solicita un extras din REVISAL.

Ce inseamna un extras REVISAL si la ce trebuie sa fie atenti angajatorii >>>


Iata o speta intalnita pe PortalCodulMuncii.ro: "La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, adeverinta de vechime si alte documente relevante, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii. Intrebarea este daca cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice."

 

Raspunsul specialistilor:

 

Conform art. 7 alin. (8) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial cu numarul 1.005 din data de 19 decembrie 2017, in situatia in care angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un extras din registru, astfel cum este prevazut la alin. (6), salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca eliberarea unui extras din registru.

Din acesta va rezulta activitatea desfasurata la angajator, in calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Leguitorul NU precizeaza daca zilele sunt lucratoare sau calendaristice, asadar apreciem ca zilele sunt calendaristice deoarece se aplica ceea ce este mai favorabil salariatului.

 

Sursa: PortalCodulMuncii

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Dreptul salariatului de a solicita un extras din REVISAL. Care este termenul de eliberare pentru o adeverinta?":
Rating:

Nota: 4.85 din 5 din 33 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".