Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Fara masca in birourile open space? Ce spune noul ordin

12 /Iul2021
Fara masca in birourile open space? Ce spune noul ordin
Tags: masca protecție covid biroumasca birou open spacemasca locul de munca

Ordinul nr. 1.204/99/2021 emis de Ministerul Sanatatii actualizeaza prevederile referitoare la obligativitatea de a purta masca de protectia impotriva infectiei cu COVID la locul de munca.


Astfel, conform noilor prevederi, masca de protectie NU mai este obligatorie pentru persoanele aflate in locurile de munca situate in spatii inchise, cu conditia prezentei unui numar de maximum 10 persoane pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si cu asigurarea unei distante de un 1 metru intre ele, iar in zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucratori. 

Atentie! Ordinul prevede ca aceasta exceptie NU se aplica in cazul spatiilor inchise comune, astfel ca in birourile de tip open space se pastreaza obligatia de a purta masca daca numarul de angajati este mai mare de 5. 

 

Ordinul nr. 1.204/99/2021 al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta a fost publicat in  Monitorul Oficial nr. 683 din 9 iulie 2021.

Art. I. — Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 435 din 22 mai 2020, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza: 

Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu urmatorul cuprins: 

„Art. 1^1. — Prin exceptie de la art. 1, nu este obligatorie purtarea mastii de protectie pentru persoanele aflate in locurile de munca situate in spatii inchise, cu conditia prezentei unui numar de maximum 10 persoane pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si cu asigurarea unei distante de un 1 metru intre ele, iar in zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucratori. Exceptia nu se aplica in cazul spatiilor inchise comune."


 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Fara masca in birourile open space? Ce spune noul ordin":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".