Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ordinul 585 aduce prevederi NOI de inclus OBLIGATORIU in contractul de munca!

22 /Iul2021
Ordinul 585 aduce prevederi NOI de inclus OBLIGATORIU in contractul de munca!
Tags: ordinul nr. 585/2021model contract de muncaprevederi contract de muncafisa postului contract de munca

Ordinul nr. 585/2021 privind modificarea si completarea modelului-cadru al contractului individual de munca, prevazut in anexa la Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 712 din 19 iulie 2021.

 

Noile prevederi pe care trebuie sa le includeti in modelul-cadru al contractului de munca vizeaza obligatii privind fisa postului si informarea salariatilor cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat.
 
 
Art. I - Modelul-cadru al contractului individual de munca, prevazut in anexa la Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 4 martie 2003, cu Modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. Litera F se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"F. Atributiile postului
 
Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca, cu exceptia microintreprinderilor cu pana la 9 salariati, definite la art. 4 alin. (1) lit. A) din Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu Modificarile si completarile ulterioare, care vor completa o scurta caracterizare a activitatii: ................."
 
2. La litera M punctul 4, dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c1), cu urmatorul cuprins:
 
"C1) sa informeaza angajatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat"
 
Art. II. - Obligatia prevazut la lit. M pct. 4 lit. C1) din anexa la Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca, cu Modificarile si completarile ulterioare, se aplica doar persoanelor prevazute la art. 30 din Legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu Modificarile si completarile ulterioare.
 
Art. III - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 
 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ordinul 585 aduce prevederi NOI de inclus OBLIGATORIU in contractul de munca!":
Rating:

Nota: 4.35 din 5 din 13 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".