Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Procedura de evacuare in cazul situatiilor de urgenta. BONUS: Model instructiune

11 /Aug2020
Tags: reguli evacuare situatii urgentaevacuare salariatimodel instructiune evacuare salariati

Regasiti mai jos un model de procedura de evacuare angajati in cazul unei situatii de urgenta.

Raspunsul specialistului:Legislatia actuala nu impune implementarea unor proceduri cu privire la interventia/evacuarea in situatii de urgenta.

Este de ajuns sa intocmim documentele de organizare a apararii impotriva incendiilor si protectie civila, care prin nominalizarea persoanelor cu atributii in cele doua domenii asigura responsabilizarea acestora.

Importante sunt si documentele si evidentele specifice, unde printre altele, se evidentiaza planurile de protectie impotriva incendiilor, evidenta exercitiilor de evacuare si de interventie.

Planurie de protectie impotriva incendiilor sunt:

  • planul de evacuare a persoanelor;
  • panul de depozitare si de evacuare a materialelor clasificate conform legii ca fiind periculoase;
  • planul de interventie.


Referitor la alte situatii de urgenta, plecand de la analiza de risc, exista acte normative care prevad obligativitatea intocmirii unor planuri: plan la inundatii, plan de aparare la cutremur, plan de evacuare in situatii de urgent, plan de analiza si acoperire a riscurilor, s.a., in functie de riscurile stabilite prin analiza.

Prin urmare, conceperea unei proceduri de evacuare in situatii de urgenta, ar trebui sa contina evacuarea din cladire si dupa caz evacuarea totala si relocarea activitatii in cazul in care in urma unei situatii de urgenta cladirea nu mai este sigura.
Daca vorbim doar de evacuarea din cladiri, accentul s-a pus intotdeauna pe incendiu si cutremur.

Nu am intocmit si nu am regasit in teren proceduri de evacuare, am insistat pe existenta planurilor de protectie impotriva incendiilor si pe planurile de aparare in cazul situatiilor de urgenta, pe planificarea si defasurarea exercitiilor de interventie si evacuare, intocmirea rapoartelor, pregatirea personalului, s.a.

Click aici pentru a descarca model instructiune proprie situatii de urgenta cu REGULI PRIVIND CAILE DE ACCES, INTERVENTIE SI EVACUARE »

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Procedura de evacuare in cazul situatiilor de urgenta. BONUS: Model instructiune":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".