Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Proiect: Anumite firme ar putea fi obligate sa angajeze pensionari pe post de consilieri

26 /Iun2020
Tags: angajare pensionari consiliericifra de afaceri 5 milioaneproiect angajare pensionari

Un proiect de lege depus recent la Senat propune ca firmele cu cifra de afaceri de peste cinci milioane de lei si cu cel putin cinci angajati sa fie obligate sa angajeze pensionari in calitate de consilieri.

"Societatile comerciale cu capital privat, care, la finalui ultimului an fiscal au avut o cifra de afaceri mai mare de 5 000 000 lei, sunt obligate sa angajeze, din randul pensionarilor, cu contract individual de munca, persoane cu experienta, cu titlul de consilier in domeniile de activitate ale societatile comerciale respective”, se arata intr-un proiect de lege depus la Senat, citat de Mediafax.Potrivit aceleiasi surse, printre initiatori se regasesc Teodor Melescanu si Gratiela Gavrilescu.

„Beneficiile demersului nostru, care nu necesita resurse bugetare de ordin public, se vor resimti, in egala masura, in randul profesionistilor de varsta a treia (obtin un venit suplimentar, isi mentin un ritm de viata activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomatic, isi consolideaza statutului social), angajatorilor (isi asigura o forta de munca inalt calificata, loiaia, responsabila), tinerilor (care vor avea posibilitatea de a invata meserie de la modele profesionale consacrate), societatii, in general (care ar deveni mai echilibrata, coeziva si eficienta). 

Totodata, introducerea criteriului unui anumit nivel al cifrei de afaceri pentru societatile comerciale care vor beneficia de prevederile legii, garanteaza ca prezentul proiect nu va afecta negativ stabilitatea agentilor economici", se arata in expunerea de motive.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Proiect: Anumite firme ar putea fi obligate sa angajeze pensionari pe post de consilieri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".