Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Punct de lucru cu mai mult de 5 salariati - atentie la Revisal!

05 /Feb2024
Punct de lucru cu mai mult de 5 salariati - atentie la Revisal!
Tags: punct de lucru cu mai mult de 5 salariatirevisal punct de lucru

"O societate cu mai mult de 5 salariati in a carui contract individual de munca este mentionata la adresa locului de munca punctul de lucru diferit de sediul social, pentru care societatea a obtinut CIF.

 

In Revisal salariatii figureaza angajati pe sediul social al angajatorului si nu pe cif ul punctului de lucru (atat sediul social cat si punctul de lucru se afla in acelasi sector). Cum se poate rectifica aceasta situatie si care este procedura in Revisal?"

Raspunsul specialistului: 

Uitati de erori si de amenzi legate de ReviSal!
 
Indiferent ce operatiune aveti de inregistrat, acum beneficiati de traseul exact al pasilor de urmat. Gasiti procedurile complete in lucrarea Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete, care acopera toate situatiile sensibile cu care va puteti confrunta, detalii AICI >>>

Nu este obligatoriu ca salariatii sa fie inregistrati distinct pe punctul de lucru, chiar daca punctul de lucru este inregistrat ca platitor de impozit pe venituri din salarii.

Conform art.2 alin.(3) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului, pot delega acestora si competenta intocmirii, completarii si transmiterii datelor in registru in numele angajatorului.

Astfel, angajatorul are doua posibilitati:

- Fie mentine salariatii cu locul muncii la punctul de lucru in registrul general de evidenta a salariatilor de la sediul social;
- Fie delega punctului de lucru competenta incadrarii incadrarii personalului si competenta intocmirii, completarii si transmiterii datelor in registru in numele angajatorului.

Delegarea comptentei nu este obligatorie, salariatii pot ramane in registrul general de la sediul social. Astfel, chiar daca salariatii lucreaza la punctul de lucru platitor de impozit pe venituri din salarii nu este obligatoriu delegarea competentei punctului de lucru de a incheia contracte individuale de munca si infiintarea registrului pe punctul de lucru.

Daca se delega competenta, se descarca aplicatia Revisal la punctul de lucru, se obtine user si parola de la ITM. Ulterior, din Revisal sediu social se exporta salariatii din Mutare Contracte – Schimbare loc de munca.  In Revisal - punct de lucru sunt preluati salariatii din Mutare Contracte – Preluare.

Un raspuns oferit in februarie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Punct de lucru cu mai mult de 5 salariati - atentie la Revisal!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".