Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Rata somajului in luna octombrie 2018 a crescut la 4%

29 /Nov2018
Tags: somaj octombrie 2018criza fortei de munca 2018

Rata somajului in luna octombrie a acestui an a crescut la 4%, date ajustate sezonier, fata de luna precedenta. Asadar, in septembrie, rata somajului in forma ajustata sezonier a scazut, de la 4,1% in august, la 3,9% conform datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS).

In octombrie, numarul somerilor a crescut fata de cel din luna precedenta, dar a scazut fata de aceasi luna a anului trecut.

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna octombrie a anului 2018 a fost de 370.000 persoane, in crestere fata de luna precedenta (355.000 persoane), dar in scadere fata de aceeasi luna a anului anterior (434.000 persoane).

Pe sexe, rata somajului la barbati a depasit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,6% in cazul persoanelor de sex masculin si 3,2% in cazul celor de sex feminin).

 

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 3,2% pentru luna octombrie 2018 (3,8% in cazul barbatilor si 2,3% in cel al femeilor). Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezenta 72,9% din numarul total al somerilor estimat pentru luna octombrie 2018, concluzioneaza INS.

 

 


In acelasi timp, in Romania exista o reala criza a fortei de munca. Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a semnat in data de 28.11.2018 un Memorandum de colaborare in domeniile muncii si protectiei sociale cu Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor si Afacerilor Sociale din Republica Socialista Vietnam.


Asadar, Romania va aduce forta de munca din Vietnam, in contextul in care...citeste mai multe aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Rata somajului in luna octombrie 2018 a crescut la 4%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".