Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Orasul din Romania unde rata somajului este aproape 0. In ce zona se afla

05 /Apr2018
Tags: oras romania rata somajului 0rata somajuluicriza fortei de munca romania 2018

De ceva timp incoace, rata somajului este in scadere, iar din ce in ce mai multi tineri, dar si oameni trecuti de o anumita varsta reusesc sa isi gaseasca locuri de munca, cu usurinta. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca ne confruntam cu o reala criza a fortei de munca, asa ca angajatorii sunt nevoiti sa angajeze, fara a mai avea asa de multe pretentii ca inainte.

Iar vestile nu sunt imbucuratoare pentru managerii HR, avand in in vedere ca previziunile anului 2018 arata ca aceasta criza a fortei de munca se va intensifica.

Asa se face ca incep sa existe zone, in Romania, unde rata somajului este aproape de 0. Este cazul orasului Sebes, o localitate din judetul Alba. Nemtii au luat cu asalt oraselul, asa ca din ce in ce mai multe fabrici si-au deschis portile. Locuitorii Sebesului nu pot decat sa se bucure, avand in vedere ca in orasul lor aproape toata lumea are un loc de munca asigurat.

Ba mai mult decat atat, candidatii s-au apucat sa invete limba germana, asa ca s-a redeschis Liceul German, anunta stirileprotv.ro.

Se pare ca in aceasta zona a tarii, atat germanii cat si austriecii au deschis mai multe sucursale ale fabricilor lor, asa ca oamenii sunt multumiti. Tot mai multi invata liba germana si nici nu isi pun problema ca nu si-ar gasi un loc de munca in oraselul lor.


Din ce in ce mai multe orase din provincie incep sa fie cunoscute pentru ascensiunea lor, iar Clujul, Timisoara sau Constanta incep sa devina o reala concurenta pentru Capitala, avand in vedere locurile de munca si salariile.


Criza fortei de munca se amplifica in 2018! Ce pot face angajatorii?


Nu mai este un secret pentru nimeni ca criza fortei de munca este un lucru cert in Romania, iar in 2018 lucrurile nu par sa stea mai bine pentru angajatorii care au nevoie de personal.

Asa se face ca 72% dintre oamenii de afaceri chestionati in cadrul Barometrului semestrial privind perspectivele pietei fortei de munca au declarat ca criza se va amplifica in acest an, iar 22% estimeaza ca situatia va ramane la acelasi nivel ca si in 2017, adica tot grava..citeste mai multe aici despre criza fortei de munca 2018 >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Orasul din Romania unde rata somajului este aproape 0. In ce zona se afla":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".