Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Subventii acordate angajatorilor in 2019, daca incadreaza in munca aceste persoane

21 /Mar2019
Tags: subventii angajare someri 2019subventii incadrare in munca someriangajare someri subventii

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) recurge o serie de masuri active ce vizeaza integrarea pe piata muncii a somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Asadar ANOFM, printre masurile destinate cresterii sanselor de ocupare a somerilor, are in vedere si acordarea de subventii in vederea stimularii angajatorilor de a incadra pe piata muncii persoane apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii.

 

In ce conditii poti primi subventia de la stat? Ce persoane  trebuie sa incadrezi in munca?


Persoanele juridice primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie in cuantum de 2.250 lei, daca incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata persoane din urmatoarele categorii: someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspat absolventi, someri de lunga durata sau tineri NEETs, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni. Subventiile se acorda la solicitarea angajatorilor care incadreaza in munca persoane din categoriile mai sus mentionate.

De aceeasi subventie beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala. Subventia se acorda lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor de pensionare.

Totodata, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca acorda angajatorilor care incheie contracte de ucenicie, in conditiile Legii nr. 279/ 2005 privind ucenicia la locul de munca, sprijin financiar in cuantum de 2.250 lei/ luna pentru fiecare contract de ucenicie incheiat. Suma lunara se acorda la cererea angajatorului, proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe intreaga perioada de derulare a contractului.

De asemenea, pentru a asigura tranzitia absolventilor de invatamant superior de la sistemul de educatie la piata muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu pentru absolventii de invatamant superior. Pentru astfel de programe persoanele juridice pot primi, la cerere, subventii de 2.250 lei /luna /stagiar pe o perioada de sase luni.

 

...mai multe detalii pe ANOFM >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Subventii acordate angajatorilor in 2019, daca incadreaza in munca aceste persoane":
Rating:

Nota: 4.3 din 5 din 10 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".