Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Motivarea angajatilor in 2021: Adaptarea la o lume in continua schimbare

20 /Ian2021
Motivarea angajatilor in 2021: Adaptarea la o lume in continua schimbare
Tags: motivarea angajatilor 85 modelemotivarea angajatilor 85 formulareteste chestionare motivare angajati 2021

Globalizarea, pandemia, evolutia stiintei si concurenta din ce in ce mai apriga fac necesara o adaptare rapida. Succesul este inregistrat de firma care stie cel mai bine si in modul cel mai rapid cum sa contracareze efectele negative ale noilor fenomene.

Unul dintre acestea ar fi costurile pe care le suporta firma in bransa respectiva si care nu mai sunt comparabile cu cele ale concurentei. Din aceasta cauza veti fi nevoit fie sa reduceti cheltuielile, fie sa cresteti productivitatea.



Daca firma dvs. are filiale in strainatate, va trebui sa fiti bine informat si sa adaptati activitatea firmei la avantajele oferite de legislatia straina.

Construiti la inceput un simplu proiect. Apreciati efectele schimbarii si luati masuri numai in cazul in care, dupa multe verificari, ati ajuns la concluzia ca deciziile dvs. sunt corecte.

Esential pentru succesul firmei este atragerea angajatilor foarte bine pregatiti. Ei vor putea sa se adapteze rapid la aceste schimbari. Urmatoarele indicatii va arata cum sa faceti schimbari care sa-i motiveze pe angajati.

Inaintea proiectului:

Informati-va subalternii din timp 

Informati-i pe toti angajatii cat mai din timp posibil despre demararea unor proiecte de schimbare. Veti avea timp sa contracarati reactiile negative si temerile care vor aparea.

Faceti cunoscute consecintele

Convingeti angajatii de faptul ca schimbarile planificate sunt cu adevarat necesare. Acest lucru il demonstrati cel mai bine daca puneti fata in fata riscurile si sansele pe care le ofera o schimbare.

In timpul realizarii proiectului:

Lucrati cu o echipa de profesionisti 

Aveti grija ca angajatii selectati pentru proiect sa accepte fara reticente includerea lor intr-o echipa. Discutati apoi cu echipa formata eventuale obiectii sau propuneri. Mobilizati cei mai buni profesionisti, cu un potential ridicat de creativitate.

Descoperiti ACUM secretele unui management eficient in lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare 
 

Comunicati deschis

Impartasind informatii obiective, evitati aparitia zvonurilor printre angajatii care nu participa la proiect. Oferiti informatii despre toate rezultatele proiectului care au efect asupra tuturor salariatilor. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand noile masuri pot avea consecinte negative; de exemplu, pierderi financiare.

Discutati deschis despre eventualele consecinte. Oferiti perspective care egaleaza dezavantajele. Spre exemplu, posibilitatea maririi salariului prin schimbarea grilei de salarizare in functie de performantele angajatului sau sansele pentru o dezvoltare personala ulterioara.

Prin intermediul acestor schimbari se poate ivi posibilitatea infiintarii de noi locuri de munca. Si in acest caz angajatii trebuie sa fie informati. Numiti conditiile-cadru ale ocuparii posturilor nou-aparute; de exemplu, concurs sau promovare.

Dupa realizarea proiectului:

Incurajati schimbul de experienta 

Determinati angajatii sa-si prezinte deschis problemele si opiniile pozitive sau negative despre masurile care au fost luate. Puteti astfel nu numai sa optimizati procesul de schimbare, dar si sa preveniti opozitiile.

Stabiliti o politica a schimbarii

Stabiliti pentru departamentul dvs. o politica a schimbarii, incercand sa obtineti acceptarea acesteia. Veti avea atat o solutionare eficienta a sarcinilor, cat si mai putine dezacorduri in privinta proiectului respectiv.


Aflati mai multe in lucrarea de exceptie: Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare 
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Motivarea angajatilor in 2021: Adaptarea la o lume in continua schimbare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".