Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Patru zile de munca pe saptamana! Expertii declara ca acesta este viitorul

12 /Iul2019
Tags: 4 zile de munca pe saptamanareducere program de munca

De ceva timp incoace, se tot discuta despre reducerea timpului petrecut la locul de munca si nu putini sunt cei care considera ca mai putin timp la serviciu este, de fapt, in avantajul tuturor.

Angajatii sunt mai eficienti si mai binevoitori atunci cand stiu ca au mai mult timp la dispozitie pentru ei, asa ca au tendinta de a fi mult mai productivi!

Recent, Adam Grant, un psiholog de la Scoala Wharton din Pennsylvania, USA a declarat: "Experimentele noastre au dus la concluzia ca, atat timp cat reduci programul de munca, oamenii incept sa fie mai focusati, isi distribuie atentia mai bine si, in cele din urma, sunt capabili sa produca la fel de mult ca in saptamana clasica de munca. Ba mai mult decat atat, de multe ori sunt chiar mai creativi si incep sa devina mai loiali stiind ca angajatorul le ofera facilitatea de a lucra mai putin. La fel se intampla si in cazul celor care au program flexibil sau au sansa de a lucra de acasa sau din alta locatie."


Saptamana cu 4 zile de munca nu este un concept nou!


Daca credeai ca in trecut oamenii munceau si mai mult si nu s-ar fi gandit la scurtarea programului de munca, te inselai. Inca din anii 1920-1930, au existat antreprenori care au observat ca, atat timp cat scurteaza programul de munca, angajatii devin mai eficienti.

La aceasta metoda a apelat si celebrul Henry Ford, care a remarcat ca, atat timp cat angajatii sai lucreaza 40 de ore in loc de 60 saptamanal, acestia sunt mai productivi si nu mai sunt atat de obositi si lipsiti de energie ca inainte, a mai punctat Adam Grant.

Asa ca ramane de vazut ce urmeaza, dar este bine de stiut ca o firma din Romania chiar a incercat acest experiment, iar lucrurile au decurs foarte bine.


O firma care activeaza pe piata muncii din Romania a decis sa treaca la un program saptamanal de doar 4 zile, pentru a vedea care sunt rezultatele unui demers de acest gen.

Asadar, firma din domeniul IT a inceput sa traga concluzii, dupa aproape jumatate de an, de cand a trecut la acest program.

Rezultatul? Unul foarte bun, avand in vedere ca atat angajatii...citeste continuarea despre programul de 4 zile de munca aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Patru zile de munca pe saptamana! Expertii declara ca acesta este viitorul":
Rating:

Nota: 3.71 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".