Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Prime de Paste 2019. Cati angajatori le vor oferi?

18 /Apr2019
Tags: tichete cadou paste 2019prime de sarbatori 2019prime in bani

Sarbatorile se apropie, iar angajatorii trebuie sa decida daca vor acorda sau nu prime de sarbatori, in contextul in care acestea sunt una dintre facilitatile favorite ale angajatilor romani.

In acest context, se pare ca mai bine de 55% dintre firme anunta ca vor acorda prime sau alte beneficii de sarbatori, iar majoritatea declara ca valoarea va fi de pana la 150 de lei, arata un sondaj realizat de BestJobs.

Sondajul a mai aratat ca 20% dintre angajatori vor oferi prime cuprinse intre 150 si 200 lei, iar peste 30% declara ca vor depasi pragul de 200 lei.

Exista si un procent de 12% care nu au luat o decizie in acest sens, asa ca nu stiu daca vor oferi sau nu facilitati de Paste. Aproximativ 30% dintre angajatori au spus ca nu vor oferi niciun beneficiu.


Prime in bani sau tichete cadou?

Studiul a mai relevat si alte informatii interesante, in sensul ca aproape 40% spun ca vor acorda prime in bani, iar 34% vor da salariatilor tichete cadou. Unii dintre angajatori aleg sa ofere cosuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare.

Angajatorii declara ca nu isi permit sa mareasca valoarea primelor sau a beneficiilor care vor fi acordate in 2019, iar acestea vor avea o valoare similara cu cea de anul trecut.

Doar 16% afirma ca vor fi cu 5 - 10% mai mari, iar circa 11,8% au declarat ca valoarea beneficiilor va fi cu 20 – 25% mai mare decat in anul precedent.


Tichete CADOU de Paste! Cate companii le vor oferi in 2019? Bugetarii vor primi tichete cadou de 1 mai?

Vesti bune pentru salariatii romani, avand in vedere ca, una dintre dintre cele mai apreciate facilitati la locul de munca - tichetele cadou - vor fi oferite de peste 14.000 de companii.


Pe fondul unei criza acute pe piata muncii, angajatorii incearca cu disperare sa stimuleze angajatii, asa ca din ce in ce mai multe firme incep sa ofere aceste facilitati...mai multe despre tichetele cadou aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Prime de Paste 2019. Cati angajatori le vor oferi?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".