Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cele mai cautate DOMENII de catre candidatii romani! Ce joburi isi doresc?

10 /Oct2019
Tags: cele mai cautate domenii joburice joburi cauta romaniijoburi cautate de romani 2019

Ca piata muncii din Romania este mai schimbatoare ca oricand nu mai este un secret pentru nimeni. Asa ca este important de stiut ce cauta candidatii, care sunt asteptarile lor si ce joburi prefera.

In acest sens, BestJobs ne ajuta sa ne lamurim, punand la dispozitie un studiu in domeniu, realizat in ultimele luni.

Asa se face ca domeniile financiar-contabilitate, inginerie si transport ocupa primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate in luna septembrie de catre candidatii romani, citeaza Agerpres.

Aceste domenii au obtinut peste 74.000 de cautari in total, adica cu 24% mai multe decat in luna anterioara.

In septembrie 2019, interesul romanilor de a-si schimba locul de munca a crescut cu 15%, spre deosebire de luna precedenta. In acelasi timp, volumul total de aplicari pentru un alt job a crescut cu 17% fata de aceeasi perioada din 2018.


Analiza BestJobs mai arata si ca in septembrie, in domeniul medical & pharma angajatii specializati au fost mai preocupati de perspectiva unui job nou decat cei din domenii, precum vanzari sau BPO (Business Process Outsourcing), al caror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.

Angajatii din domeniul medical & pharma au inregistrat peste 18.000 de cautari de locuri de munca, fiind interesati mai ales de pozitii precum asistent medical sau farmacist.

 

Ce alte domenii au inregistrat un numar mare de candidati?

Alte domenii ce au inregistrat un numar mare de candidati care si-au cautat locuri de munca sunt: resurse umane (peste 14.000 de cautari), vanzari si IT (peste 13.000 de cautari, fiecare) si juridic - cu peste 12.000 de cautari.


In topul companiilor cu cele mai multe aplicari, in luna septembrie, se mai afla: Mega Image (1.901 aplicanti), Deichmann (1.871), Oracle (1.822), First Bank (1.631), Kaufland (1.576), DVR Pharm (1.484) si MedLife (1.413).


BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania avand mai mult de 25.000 de joburi active in orice moment.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cele mai cautate DOMENII de catre candidatii romani! Ce joburi isi doresc?":
Rating:

Nota: 4.6 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".