Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Locurile de munca din IT sunt in continuare cel mai bine PLATITE din Romania

09 /Feb2022
Locurile de munca din IT sunt in continuare cel mai bine PLATITE din Romania
Tags: joburi it cel mai bine platite 2022joburi it salariisalarii management

In mod deloc surprinzator, joburile din IT continua sa detina "suprematia", in special din punct de vedere salarial. Iar asta nu este tot, sunt de departe printre cele mai cautate locuri de munca, nu putini fiind candidatii dispusi sa invete ani de zile pentru a ajunge la un salariu de 5.000 de euro, net, lunar.

Da, in Romania se poate ajunge la astfel de venituri, chiar daca multi dintre acesti salariati lucreaza pentru companii care se afla pe alte continente chiar.

Platforma de recrutare BestJobs remarca, in urma unui sondaj realizat, ca sectorul IT din Romania este in plina ascensiune, in special ca multi salariati nu lucreaza in piata locala.

"Majorarile salariale consistente din zona IT sunt determinate atat de cresterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar si de competitia puternica pentru angajati pe piata locala si nu numai", sustin specialistii, conform Agerpres.
 

Cel mai bine platite joburi se gasesc in IT, telecomunicatii, inginerie
 

Cel mai bine platite joburi se gasesc in IT, telecomunicatii, inginerie, industria petroliera si sanatate, urmate de cele din financiar si resurse umane, cu salarii ce pornesc de la 2.000 de euro, net, si pot ajunge pana la 5.000 de euro, net.

"Domeniul IT detine si in acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piata. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajatii din IT&C sunt mai mari in Cluj decat in Bucuresti, fenomen explicat prin numarul redus de specialisti in Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar daca activitatea poate fi facuta de la distanta, costurile de trai ridicate influenteaza cerintele candidatilor si astfel se justifica diferenta de salariu dintre un specialist clujean si unul din capitala", se precizeaza in analiza BestJobs.
 

Salarii mari si in management si coordonare


"Printre pozitiile cu cele mai mari salarii la inceput de an se numara si pozitiile de management si coordonare, cei mai cautati fiind managerii de produse, vanzari sau cei din domeniul financiar. Salariile oferite pentru aceste pozitii variaza intre 2.000 de euro net in cazul unui manager in domeniul financiar si pana la 4.500 de euro net in cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplica pentru aceste pozitii se numara asigurarea medicala, tichete de masa, asigurare de viata si de accident sau deconturi pentru transport", noteaza Agerpres.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Locurile de munca din IT sunt in continuare cel mai bine PLATITE din Romania":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".