Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romanii vor sa-si schimbe jobul! Numarul celor care cauta a CRESCUT cu 30% in 2019

09 /Apr2019
Tags: romani cauta joburi 2019locuri de munca 2019cele mai cautate locuri de munca 2019

Romanii nu se mai multumesc cu putin sau cu orice atunci cand vine vorba despre locul de munca si este de inteles sa fie asa, avand in vedere ca au de unde alege.

Asa se face ca numarul de aplicanti la joburi, din primul trimestru 2019, a crescut cu peste 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si a ajuns pana la aproape 3,9 milioane.


Care sunt cele mai cautate domenii si unde vor sa lucreze romanii in 2019?

Topul celor mai cautate domenii de catre candidati este condus de Comert/Retail, locul al doilea in alegerile acestora fiind ocupat de joburile din Banking si Servicii Financiare. Clasamentul continua cu sectorul Serviciilor, cu Publicitate/Marketing/PR si cu IT.


Comparativ cu intregul an 2018, in primul trimestru, domenii precum Transport/Logistica, Productie, Auto sau Constructii au coborat in preferintele candidatilor. "Optiunile acestora sunt destul de puternic corelate cu salariile pe care le ofera angajatorii. IT-ul si bankingul sunt doua dintre domeniile cu cele mai mari medii salariale din Romania, dupa cum arata datele raportului anual HR Review & Trends, by eJobs. Vorbim despre medii care depasesc pragul de 1.000 de euro, net, lunar, la nivel national.

In ceea ce priveste retailul, acesta este unul dintre cei mai activi angajatori din piata, an de an, astfel incat nu este nicio surpriza ca atrage atat de multi candidati. O surpriza pentru primul trimestru este prezenta in top a Marketingului, in conditiile in care, in ultimul an nu s-a mai aflat in vizorul celor care au cautat sa se angajeze. Cel mai probabil, asta se explica printr-un aflux de aplicari venite din partea candidatilor tineri si foarte tineri, care isi doresc joburi intr-un domeniu creativ si destul de flexibil", conform Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

De la inceputul lui 2019 au fost postate in jur de 40.000 de joburi pe ejobs.ro, iar cele mai multe apartin angajatorilor din Retail (aproape 20% din numarul total de joburi). Urmeaza companiile din sectorul Serviciilor (4.258 de joburi) si cele din IT, care, in ultimul an, au crescut semnificativ in topul celor mai activi angajatori. In primul trimestru, pe ejobs.ro companiile de tehnologie si IT au avut aproximativ 4.000 de joburi disponibile. Constructiile si industria Alimentara au avut, de asemenea, un numar important de locuri de munca scoase in piata, respectiv, peste 5.500, in primele trei luni ale anului.

Cele mai multe angajari s-au facut in Bucuresti (15.882 de joburi), Cluj-Napoca (4.096 joburi), Timisoara (2.523 de joburi), Iasi (2.357 joburi) si Brasov (2.306 joburi).

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romanii vor sa-si schimbe jobul! Numarul celor care cauta a CRESCUT cu 30% in 2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".