Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum obtinem cele mai bune rezultate de la angajatii part-time

04 /Apr2016

In contextul economic actual, locurile de munca cu program redus devin o optiune preferata atat de angajatori cat si de angajati. Insa, de multe ori, angajatii part-time nu se bucura in mod egal de atentia departamentului de resurse umane.

In cazul intreprinderilor cu mai multi angajati care lucreaza cu program redus, este bine sa stim modul in care putem asigura obtinerea celor mai bune rezultate din activitatea acestora.

Fiti pregatiti sa depuneti efort pentru a gasi cei mai buni angajati part-time. Recrutarea profesionistilor potriviti pentru un anumit post este la fel de dificila, indiferent de numarul orelor lucrate. Efortul de a selecta candidatii compatibili dintre aplicatiile celor supra- sau subcalificati, este considerabil in cazul pozitiilor part-time.

Nu incercati sa transformati un post cu norma intreaga intr-un post part-time. Incercarea de a inghesui atributiile si responsabilitatea unui post full-time intr-unul cu norma redusa nu va crea decat frustrari de ambele parti. Chiar daca angajatul pe o pozitie full-time pare sa dispuna de suficient timp liber, nu inseamna ca un angajat part-time va putea prelua fara probleme sarcinile acestuia.
Intotdeauna evaluati in mod corect cerintele pe care le presupune orice post, inainte sa-l acordati unui profesionist cu program redus.

Trateaza angajatii part-time echitabil. Pune accentul pe munca pe care o depun, nu pe numarul de ore lucrate. Acest lucru presupune si respectarea programului stabilit, fara schimbari unilaterale sau ture diferite fata de cele stabilite initial. Orice angajat care se simte respectat va fi mai productiv, indiferent de numarul orelor petrecute la birou.

Acorda prioritate angajatilor part-time pentru noile posturi full-time. Cei mai multi oameni care aleg un program de munca redus isi doresc sa obtina, in cele din urma, o pozitie cu norma intreaga. Fie ca sunt tineri absolventi sau profesionisti care vor sa faca o schimbare de cariera, angajatii part-time care dau dovada de profesionalism merita sa fie primii luati in considerare pentru o noua pozitie full-time. In plus, acestia sunt deja familiarizati cu mediul organizational specific si dornici sa isi consolideze cariera in cadrul companiei.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum obtinem cele mai bune rezultate de la angajatii part-time":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 1 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu


taica 2016-04-13 11:56:03

Căutam operator/operatoare calculator pentru publicare anunțuri. Nu este necesară prea multă experiență. Se lucrează comod de acasă sau de oriunde aveți acces la internet. Se oferă contract de comision. Cerințe: cunoștințe minime PC, seriozitate, perseverență, conexiune internet. Se acordă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise pe mail. Câștigul depinde numai de dvs. Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa seracin1946@yahoo.com

Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".