Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Situatiile de criza - cum le gestionam in cadrul echipei

09 /Nov2022
Situatiile de criza - cum le gestionam in cadrul echipei
Tags: situatiile de crizasituatii de criza resurse umane

Din ce in ce mai mult avem de-a face cu evenimente si situatii care nu sunt in controlul nostru care, invariabil, isi pun amprenta asupra starii noastre emotionale. In calitate de lider, avem o misiune mai grea in aceasta perioada, aceea de a echilibra starea de spirit a colegilor nostri in momente in care, poate, nici noi nu suntem tocmai increzatori.

De unde ne luam totusi resursele si cum facem sa transmitem o stare pozitiva, un sentiment de siguranta si increderea in situatia de criza in care ne aflam?

In primul rand, trebuie sa avem incredere ca este important sa transmitem o stare buna echipei, sa nu ignoram tensiunea ce pluteste atat la nivel colectiv, cat si la nivel individual si sa gasim cea mai buna strategie de comunicare, potrivita echipei mele.

Abordam subiectul actual – criza din Ucraina, dar informatiile se pot mula pe orice tip de criza.

Initiativa si exemplul pleaca de la lider: ar fi bine sa acordati 10-15 minute pe zi sa discutati cu echipa despre modul in care va afecteaza pe voi, care sunt grijile si panicile, deoarece discutiile sunt si ocazii de a gasi solutii. De asemenea, care sunt modalitatile de combatere a stresului care v-au ajutat: tehnici de respiratie, limitarea stirilor, donatiile etc., important e sa incercam sa dam echipei un scop. A ajuta este un mod de combatere a stresului si, avand indrumare din partea sefului isi dau seama ca pot ajuta.

Conteaza foarte mult tonul pe care il folosim. Cu siguranta, perioada in care seful ridica tonul si incerca sa se impuna cu orice pret, a trecut. Un lider ar trebui sa arate ca este uman, sa promoveze valori precum blandetea respectul, conexiunea. Mai ales acum, intr-o situatie extrem de stresanta, liderul ar trebui sa faca apel la calm, empatie, rabdare.

Pandemia a declansat in marile companii, pe alocuri si in companiile mici, un interes tot mai ridicat fata de programe de sanatate emotionala a angajatilor...mai multe despre situatiile de criza poti citi pe portalresurseumane.ro >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Situatiile de criza - cum le gestionam in cadrul echipei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".