Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Agentul de plasare a fortei de munca NU mai are dreptul de a percepe tarif de mediere!

21 /Mar2018
Tags: agent plasare forta de muncatarif de medierelegea 232/2017

Aducem la cunostinta angajatorilor cat si altor persoane interesate ca prin Legea nr.232/2017 se aduc modificari Legii nr.156/2000 (R) privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.

Actul normativ care a intrat in vigoare la data de 5 martie 2018, stabileste noi conditii pentru functionarea agentului de plasare a fortei de munca care poate fi doar persoana juridica.

Printre noile obligatii ale agentului de plasare a fortei de munca mentionam faptul ca acesta nu mai are dreptul de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.Totodata are obligatia de a asigura incheierea contractelor individuale de munca dintre cetatenii romani si angajatorii straini si in limba romana.

Amintim faptul ca un contract de mediere (contract de natura civila incheiat de catre agentul de plasare a fortei de munca si cetateanul roman) trebuie sa contina: denumirea angajatorului din strainatate/tara pentru care se face medierea in vederea angajarii, adresa, numarul de telefon/fax, descrierea muncii si a conditiilor de munca, durata timpului de munca, durata contractului individual de munca, salarizare, conditiile de transport, de locuit.

 

In ce conditii ar dori specialistii in IT sa se intoarca din nou in Romania


Chiar daca foarte multi dintre specialistii IT din Romania au ales sa lucreze in strainatate, atrasi de veniturile mult mai mari, nu inseamna ca acestia nu ar dori sa se reintoarca in tara, la un moment dat.

In acest context, un studiu a aratat ca mai bine de 77% dintre specialistii IT ar dori sa se intoarca, daca conditiile vor permite acest lucru.

Studiul, realizat de DB Global Technology, a enumarat cateva dintre pretentiile romanilor dispusi sa revina >>>  

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Agentul de plasare a fortei de munca NU mai are dreptul de a percepe tarif de mediere!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".