Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Angajatii romani - nemultumiti de salariul lor actual. Multi se afla in cautarea unui job nou

12 /Iul2023
Angajatii romani -  nemultumiti de salariul lor actual. Multi se afla in cautarea unui job nou
Tags: romanii nemultumiti de salariuangajati romani cauta joburi noi

Vesti mai putin bune in ceea ce priveste salarizarea, avand in vedere ca romanii sunt nemultumiti de salariul lor actual pe fondul inflatiei si au devenit mult mai activi in cautarea unui job nou.

Conform unei firme de recrutari citate de Agerpres, numarul aplicarilor fiind cu 23% mai mare decat in 2022.

Companiile din retail au atras cele mai multe aplicari:

"La inceputul lui 2023, candidatii erau precauti in aplicari si se concentrau pe stabilitatea locului de munca, fiind influentati de semnele unei posibile recesiuni. Cu timpul insa, ritmul cautarilor de noi joburi si al aplicarilor a accelerat, depasind cu 23% numarul de aplicari din a doua jumatate a lui 2022", sustin realizatorii studiului.

Salariul afisat in cadrul anuntului, apreciat de catre candidati

In primul semestru al anului curent, fiecare candidat si-a trimis CV-ul, in medie, la 6 angajatori lunar, potrivit datelor platformei de recrutare, urmarind preponderent oportunitatile cu salariul afisat.

Aproape 20% din totalul candidatilor din primele sase luni ale acestui an au facut parte din categoria 18-24 de ani, tineri care aplica preponderent la internship-uri sau joburi entry-level din Vanzari, Marketing si BPO.

Aceasta categorie de candidati este atrasa de oportunitatile de invatare si dezvoltare, in timp ce candidatii cu un nivel de experienta superior (35-54 de ani) vizeaza in special siguranta locului de munca si aranjamentele flexibile.

Candidatii isi doresc program flexibil, munca remote sau program hibrid

Candidatii care au depasit varsta de 55 de ani valorizeaza impactul pe care il are munca lor si aprecierile din partea sefilor, fiind si cei care se confrunta cel mai adesea cu discriminare pe baza varstei in cadrul interviurilor de angajare, dupa cum arata un sondaj recent al platformei de recrutare.

Pe langa salariu si dezvoltare profesionala, candidatii isi doresc sa obtina si flexibilitate din partea angajatorilor.

Astfel, peste 20% din totalul aplicarilor lunare se duc catre joburile remote, in timp ce oferta lor a scazut de la 12% anul trecut, la 9% anul acesta. Cu toate acestea, 16% din totalul joburilor active pe platforma ofera posibilitatea de a lucra hibrid, impartind saptamana de lucru intre biroul de acasa si cel de la sediu.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatii romani - nemultumiti de salariul lor actual. Multi se afla in cautarea unui job nou":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".