Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana, in Romania

19 /Sep2017
Tags: cost orar forta de munca romania

In al doilea trimestru din 2017 in Romania a avut loc cea mai mare crestere a costului cu forta de munca din Uniunea Europeana. Conform Institutului European de statistica, Eurostat, rata de crestere a costului orar al fortei de munca in Romania a fost de 18,6%, fata de aceeasi perioada a anului 2016.

Cum s-a ajuns la aceasta concluzie? Remuneratiile, salariile si costurile nesalariale sunt factorii care se iau in calcul la realizarea acestor statistici privitoare la costul orar al fortei de munca.

Alte tari care au semnalat cresteri ale costului orar al fortei de munca

Este vorba despre Ungaria, cu o crestere de 13%, Cehia, cu 11,1%, Bulgaria, cu 11% si Lituania, cu 10,4%. La polul opus se afla Finlanda, care a semnalat o descrestere de 0,3%.


Costul orar cu forta de munca s-a majorat in Uniunea Europeana, in medie, cu 2,2%, in timp ce in zona euro a fost inregistrata o crestere de 1,8%, in trimestrul II al anului.

Salarial mediu net. De ce va creste peste asteptari, in 2017

Salariul mediu va creste peste asteptari pana la finalul lui 2017, conform specialistilor, iar ascensiunea va fi valabila si in anii urmatori. Prognoza preliminara de toamna a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) indica o crestere a castigului salarial mediu brut lunar cu 13,5%, in 2017, adica va atinge suma de 3.187 lei.

Ce inseamna mai exact, acest aspect? Salariul net va creste cu 13,6%, la 2.324 lei, informeaza Agerpres. Prognoza difera putin de cele realizate in aceasta primavara, cand CNP anunta o crestere a castigului brut cu 11,2%, la 3.131 lei, si a celui net cu 11,1%, la 2.274 lei...citeste mai multe detalii aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana, in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".