Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cel mai bine platiti, in 2018, sunt angajatii din aceste 2 judete

21 /Mai2018
Tags: cel mai bine platiti angajati 2018angajati bine platiti 2018

Cu totii aspiram la salarii mari, beneficii si joburi mai bune, iar tinerii abia asteapta sa ocupe locuri fruntase in echipe de top. Nu putine sunt firmele care au venit in Romania in ultimii ani, asa ca oamenii in cautare de joburi au de unde alege.

Fie ca sunt foarte tineri, fie ca au trecut de o anumita varsta, un lucru este cert: candidatii isi doresc joburi competitive, care sa le pune in valoare aptitudinile. Si desigur, care sa fie bine platite.

 

Cel mai bine platiti, in 2018


Ei bine, poate te intrebi care sunt romanii cel mai bine platiti, in acest an. In acest sens, Comisia Nationala de Prognoza a publicat un studiu, care arata ca angajatii din Bucuresti si Cluj, urmate de judetele Timis si Ilfov au cele mai mari salarii in Romania. Si nici nu este de mirare, aici fiind prezente multe companii multinationale.

La polul opus, respectiv al salariatilor cu cele mai mici castiguri, situandu-se cei din judetele Bistrita-Nasaud, Ialomita si Harghita, potrivit Proiectiei principalilor indicatori economico-sociali in profil teritorial pana in 2021, publicata de Comisia Nationala de Prognoza, conform Agerpres.


Asadar, vorbim de salariul mediu net lunar, care, va ajunge in 2018 la:

- 3.658 lei/salariat in Bucuresti
- 3.118 lei/salariat in Cluj
- 2.992 lei/salariat in Timis
- 2.853 lei/salariat in Ilfov

 

Cele mai mici salarii medii nete vor fi in: Bistrita-Nasaud (2.094 lei);  Ialomita (2.047 lei); Harghita (2.019 lei)

 

Castigurile salariale medii nete pe regiuni


Cele mai importante castiguri nete vor fi inregistrate in Bucuresti - Ilfov (3555 lei/salariat), Vest (2590 lei/salariat) si Nord-Vest (2479 lei/salariat), iar cele mai mici astfel de venituri in Sud-Vest Oltenia (2282 lei/salariat), Nord-Est (2267 lei/salariat) si Sud-Est (2159 lei/salariat), mai arata comunicatul citat de Agerpres.


Daca ar fi sa vorbim de rata somajului, am putea observa ca Vasluiul va avea cea mai ridicata rata a somajului, de 10% la sfarsitul acestui an. Este urmat de Teleorman - 9,8% si Mehedinti - 9%.


La polul opus se afla judetele Ilfov (0,5%), Timis (1%) si Arad (1,4%), cu cele mai mici rate ale somajului.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cel mai bine platiti, in 2018, sunt angajatii din aceste 2 judete":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".