Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cumul de contracte part time - cum se determina baza de calcul?

18 /Nov2022
Cumul de contracte part time - cum se determina baza de calcul?
Tags: cumul contracte part timeconcediu medical contracte part time

"Daca am un angajat nou care are medical si baza de calcul dar mai are contract cu o alta firma, este part time la ambele, cum se calculeaza baza de calcul? Ambele firme trec baza de calcul de la CAS sau cum?"

• Tip societate: S.R.L.


• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: 1011

Raspunsul specialistilor: 

Conform art. 58 din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 158/2005, pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator, daca la fiecare dintre angajatori indeplineste conditia privind stagiul de asigurare, precum si pentru situatiile prevazute la art. 9 si 31 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Impozitarea contractelor de munca part-time - paguboasa pentru firma dvs.?

Economisiti timp, energie si bani! Comandati acum exemplarul dvs. din lucrarea Impozitarea contractelor part-time de la 1 august 2022 pentru decizii rapide si actiuni profitabile bugetului firmei dvs, detalii aici >>>

In aceste cazuri, primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are functia de baza, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul care a eliberat certificatul.

In concluzie, daca la fiecare dintre angajatori indeplineste conditia privind stagiul de asigurare, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator, raportat la venitul obtinut pe fiecare sursa de venit.

Un raspuns valabil in septembrie, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cumul de contracte part time - cum se determina baza de calcul?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 11 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".