Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Deduceri de pana la 3.000 lei pentru salariatii care au copii

29 /Iun2021
Deduceri de pana la 3.000 lei pentru salariatii care au copii
Tags: deduceri salariu angajati copiitichete sociale 1500 lei copii 6 anicresterea alocatiei copii 300 lei

In contextul scaderii natalitatii in tara noastra, un nou proiect isi propune sa sprijine familiile cu copiii de pana la 6 ani, prin majorarea alocatiilor si acordarea unor tichete de 1.000 lei, respectiv 1.500 lei in functie de varsta copilului.

 

“Proiectul PSD este primul pas dintr-un amplu program menit sa determine cresterea natalitatii. in acest demers vital pentru Romania PSD s-a consultat si va colabora strans cu organisme internationale precum UNICEF, dar si cu cele mai reprezentative organizatii din domeniu ale societatii civile.
 
In judetul Alba potrivit datelor oficiale, in 2019 au fost 3.124 de nasteri, in vreme ce in 2020 au fost 2.719 de nasteri. Depopularea este in plina expansiune, cu implicatii si consecinte pe termen lung greu de evaluat”, a transmis intr-un comunicat de presa, Marcel Tuhut, deputat PSD de Alba, potrivit Alba24.ro.
 
 
Iata care sunt cele mai importante propuneri ale noului proiect:
 
 
1) Cresterea alocatiei pentru copii – Acordarea de urgenta a alocatiei de stat pentru copii la nivelul prevazut de Ordonanta de urgenta nr. 9/2019, respectiv 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 – 18 ani.
 
 
2) Cresterea deducerilor acordate salariatilor care au copii – Deduceri consistente, de la 1000 pana la 3000 de lei, functie de numarul de copii, pentru angajatii cu salarii mici si medii, de pana la 5000 de lei brut.
 
Prin aceasta masura se asigura cresteri de venituri pentru 85% din salariati. Masura reduce inechitatile salariale si riscul de saracie in randul familiilor cu multi copii.
 
3) Introducerea unui stimulent educational pentru copiii din familiile defavorizate – Se acorda tichete sociale in valoare de 1000 de lei, pe luna, pentru copiii cu varsta intre 0 – 3 ani si de 1500 de lei, pe luna, pentru copiii cu varsta intre 3 – 6 ani, familiilor cu venituri lunare mai mici de 1000 de lei/luna/persoana.
 
“Acordarea acestui stimulent educational este conditionata de frecventa regulata la cresa ori gradinita a copiilor din familiile beneficiare”, se arata in acelasi comunicat. 

 

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Deduceri de pana la 3.000 lei pentru salariatii care au copii":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".