Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Venituri la functia de baza fara deducere personala. Declaratia 112 se completeaza daca salariatul are persoane in intretinere?

02 /Dec2021
Venituri la functia de baza fara deducere personala. Declaratia 112 se completeaza daca salariatul are persoane in intretinere?
Tags: declaratia 112 cine depuneformularul 112 contributiiformularul 112 depunere

"Intrebare: Pentru un salariat care realizeaza venituri brute lunare de peste 3.600 lei (nu se acorda deducerea personala) care are copii in intretinere, mai este necesara completarea acestei informatii in D112 la randul persoane aflate in intretinere?"

Raspunsul specialistilor:

Conform instructiunilor de completare a formularului 112, in sectiunea E.3. Date detaliate privind impozitul pe venit si unele contributii sociale obligatorii, randul 26 "Numar persoane aflate in intretinere" - se completeaza cu numarul persoanelor aflate in intretinere, conform pozitiilor corespunzatoare de la sectiunea "E.1. Veniturile din salarii obtinute la functia de baza", doar daca randul 3 "Functie de baza" este completat cu valoarea "1 - da".

Astfel, acest rand nu se completeaza in situatia in care veniturile nu sunt obtinute la functia de baza. Daca veniturile sunt obtinute la functia de baza acest rand se va completa cu numarul de persoane aflate in intretinere, chiar daca venitul realizat este peste limita de 3.600 lei si nu se acorda deducere.
 

CINE DEPUNE FORMULARUL 112?

Formularul 112 "Declaratie  privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se depune de catre:


1. Persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori,

2. Entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, atat pe perioada in care se desfasoara activitate, cat si pe perioada in care se beneficiaza de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.
 

CARE ESTE MODUL DE DEPUNERE AL DECLARATIEI 112?

FORMULARUL 112  "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" se depune prin mijloace electonice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.

Pentru depunerea declaratiei prin Internet, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Pentru a transmite o declaratie fiscala prin Internet trebuie sa detineti o semnatura electronica, obtinuta printr-un certificat digital. Conform Legii nr.455/2001, certificatele calificate se obtin de la furnizorii de servicii de certificare acreditati, conform anaf.ro


Un raspuns valabil la data de 30.11.2021, oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Venituri la functia de baza fara deducere personala. Declaratia 112 se completeaza daca salariatul are persoane in intretinere?":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".