Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie. Inspectia Muncii va colabora cu ANAF!

16 /Mar2022
Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie. Inspectia Muncii va colabora cu ANAF!
Tags: amenzi inspectia munciiinspectia muncii anafcontroale inspectia muncii 2022

Inspectorii de munca au demarat mai multe controale in aceasta perioada, iar amenzile aplicate angajatorilor s-au ridicat la sume record. Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 28.01 – 03.03.2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 12.680.600 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate 6.337 avertismente si au fost dispuse 16.104 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

 In luna februarie, au fost identificate 729 persoane desfasurand munca nedeclarata, dintre acestea, 567 nu aveau intocmit contract individual de munca; 104 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 12 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 46 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time.


 
Inspectia Muncii va colabora cu ANAF

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, pentru Inspectia Muncii: ”Numarul mare de persoane depistate in situatii de munca nedeclarata, pentru care au fost sanctionati 254 de angajatori cu amenzi in valoare totala de peste 1.300.000 de euro, ne ingrijoreaza si ne determina sa intensificam controalele in sectoarele cu incidenta mare a acestui fenomen negativ pentru societate. Imbunatatirea cooperarii dintre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Inspectia Muncii reprezinta un obiectiv asumat prin Planul National de Redresare si Rezilienta, in contextul reformelor politicii fiscale, ca premisa pentru cresterea veniturilor fiscale si reducerea decalajului fiscal la TVA. Prin protocolul de cooperare incheiat intre Inspectia Muncii si ANAF, au fost create premisele organizarii unor activitati pe coordonatele unor planuri comune de actiune. Astfel, in contextul necesitatii utilizarii judicioase a resurselor institutionale, actiunile vor viza contribuabili selectati in baza unor criterii de risc, iar relevanta acestor criterii va fi testata in cadrul unor controale realizate la contribuabili selectati prin esantionare. Astfel, cateva dintre activitatile ce urmeaza a fi desfasurate in baza planurilor comune de actiune vor consta in: stabilirea unui esantion de contribuabili reprezentativi din perspectiva riscului la conformare, pe baza analizelor de risc realizate asupra informatiilor/datelor disponibile, notificarea contribuabililor selectati cu privire la principalele obligatii ce le revin pe linia utilizarii fortei de munca si a consecintelor nerespectarii acestora, urmata de demararea controalelor la nivel national la un esantion reprezentativ de contribuabili dintre cei selectati si notificati. Pentru prima etapa, avem in vedere initierea unor actiuni pilot la nivelul Municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, la contribuabili selectati.”


Amenzi de peste 600.000 lei, de la debutul campaniei de control la statiile de carburanti

In urma cu cateva zile, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, anunta, pe Facebook:


 
"Ca urmare a situatiei inregistrate in unele benzinarii, Inspectia Muncii din subordinea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale a demarat astazi o campanie nationala de verificare a respectarii normelor de sanatate si securitate in munca si a celor de relatii de munca", a precizat ministrul.
 
Iar inspectorii de munca s-au tinut de cuvant, in contexul in care au aplicat 145 de amenzi, in valoare de 612.800 lei...mai multe despre controalele la statiile peco poti citi pe legislatiamuncii.ro >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie. Inspectia Muncii va colabora cu ANAF!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".